Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος Νέος Αντιπεριφερειάρχης στην Π.Ε Σερρών

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Νέος Αντιπεριφερειάρχης

Παναγιώτης Σπυρόπουλος:

Θα συνεχίσουμε «αγαπημένοι» για το καλό της Μακεδονίας μας

Τον πρώτο σε σταυρούς και μέχρι σήμερα Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο επέλεξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης εκτός από πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας είναι και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω του Πρωτοδικείου Σερρών,  είναι μόλις 53 ετών και γεννήθηκε στον Προβατά ενώ αποφοίτησε από τη νομική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Φυσικά ασκεί στην πόλη μας τη δικηγορία από το 1996, ενώ εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές το 2014.

Α. Τζιτζικώστας: «Χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030

Τους πέντε άξονες του ολοκληρωμένου και κοστολογημένου σχεδίου του για τη Μακεδονία του 2030, παρουσίασε κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, επαναλαμβάνοντας την «απόλυτη και ξεκάθαρη δέσμευσή του ότι θα είναι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων».

Όσο για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη κατέληξε στην επιλογή του Παναγιώτη Σπυρόπουλου που από το 2002 ως το 2005 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών,

εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές το 2014.

Το Μάρτιο του 2017  με ευρύτατη αποδοχή εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και ήταν ο πρώτος εκτός Θεσσαλονίκης που κατέλαβε αυτήν την θέση.

Ο κ. Σπυρόπουλος είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1981 με συνεχή παρουσία στις κομματικές οργανώσεις , ενω και στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 ήταν  υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και έλαβε 9.500 ψήφους ως νέος υποψήφιος, ενώ στην πόλη των Σερρών ήρθε πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Α. Τζιτζικώστας:

Θα διοικήσω χωρίς διαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς

Θα διοικήσω χωρίς διαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς,με ενότητα, συνεργασία και συνέπεια και τόνισε ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επισήμανε ότι η μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για τον τόπο είναι:

«Να χτίσουμε μια Μακεδονία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη, που θα αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό, τα ιδανικά και τις αξίες μας, το δυναμισμό και τις ικανότητές μας, τη δημιουργικότητα των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Άλλωστε, στη συνείδηση των πολιτών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια ως φορέας αποτελεσματικότητας και σταθερότητας, που κράτησε όρθια τη Μακεδονία στα πιο δύσκολα χρόνια, που στήριξε στην πράξη την κοινωνία και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας,

που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις, στους παραγωγούς, στους αγρότες και τους επαγγελματίες, που πέτυχε μεγάλες νίκες και πρωτιές, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στις εξαγωγές, στον τουρισμό, στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, στην υλοποίηση έργων».

«Από σήμερα, χωρίς να χαθεί ούτε μία μέρα, πάμε να χτίσουμε πάνω στα γερά θεμέλια που βάλαμε», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, περιγράφοντας τους πέντε άξονες του σχεδίου του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Άξονας πρώτος:

Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η πιο φιλική περιφέρεια της χώρας στις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Άξονας δεύτερος:

Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η περιφέρεια που θέλεις να ζεις. Ανθρώπινη με καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασία για όλους.

Άξονας τρίτος:

Η Κεντρική Μακεδονία που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον με δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Άξονας τέταρτος:

Η Κεντρική Μακεδονία με ένα πλήρες, αναβαθμισμένο και σύγχρονο δίκτυο υποδομών σε όλους τους τομείς.

Άξονας πέμπτος:

Η αποτελεσματική Περιφέρεια που παρέχει υψηλής ποιότητας και ταχύτητας υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Βασική προϋπόθεση επιτυχίας του σχεδίου για τη Μακεδονία του 2030 είπε ο Περιφερειάρχης, είναι η συνεργασία όλων:

«Στις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας, σε όλα όσα έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα, δεν περισσεύει κανείς, και πρώτα απ’ όλα οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποδεικνύουν καθημερινά τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, αλλά και την αφοσίωσή τους στο έργο που κάνουμε, και τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την τεράστια προσφορά τους.

Και φυσικά στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας, όλες οι δυνάμεις, όλες οι φωνές είναι χρήσιμες και έχουν πολλά να προσφέρουν, με προτάσεις, ιδέες, κριτική, δίνοντας πάντα όλοι, τον καλύτερό μας εαυτό, τηρώντας κάθε στιγμή τον όρκο που σήμερα δώσαμε, προτάσσοντας την ενότητα, τη συνεννόηση και τη συνεργασία».

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε στην ομιλία του βαρύτητα στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των Περιφερειών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μαζί με τις μεγάλες μάχες για τον τόπο μας θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια μάχες και για την ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών, του θεσμού που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, του θεσμού που διαθέτει αστείρευτες δυνατότητες, οι οποίες πρέπει να απελευθερωθούν.

Είναι η ώρα να κάνουμε επιτέλους και στη χώρα μας το μεγάλο βήμα μπροστά, τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση».

Στο χαιρετισμό του στην τελετή ορκωμοσίας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών της ελληνικής Κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να μην είναι παρών στην τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη της Μακεδονίας μας.

Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να παραβρίσκομαι στην ορκωμοσία του Απόστολου Τζιτζικώστα και των Περιφερειακών Συμβούλων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενός ανθρώπου, που για να πάρει ποσοστό 62% από τον πρώτο γύρο περιφερειακών εκλογών σημαίνει ότι είναι ψηλά στην εκτίμηση όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, που τον επέλεξαν για να συνεχίσει το έργο της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η τετραετία που αρχίζει σήμερα θα είναι ακόμη πιο γόνιμη και δημιουργική».

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα ο Υπουργός τόνισε ότι «η συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο και το σύνολο της Κυβέρνησης είναι δεδομένη, θα είναι άριστη και δημιουργική.

Περιμένουμε Απόστολε αυτή η θητεία σου να είναι η καλύτερη και να συμβάλλεις ώστε όλες οι Περιφέρειες της χώρας σ’ αυτή την τετραετία να πάνε πιο ψηλά».

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν οι Υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θόδωρος Καράογλου, οι Βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Κώστας Ζουράρις, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Δώρα Αυγέρη, Γιώργος Φραγγίδης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκης Μαρία Αντωνίου,

ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζολγου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι περισσότεροι από τους 38 Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων,

οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και προξενικών αρχών, καθώς και χιλιάδες πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here