Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Η χώρα μας να παραμείνει όαση σταθερότητας, ελευθερίας και δημοκρατίας

Σερραίες και Σερραίοι, έχουμε, την χρονιά αυτή, την δυνατότητα, μετά από δύο χρόνια, να τιμήσουμε την διπλή αυτή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, με τρόπο που να προσιδιάζει στην κανονικότητα, όπως την γνωρίζαμε προ της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς, όμως, και να λησμονούμε ότι ο αόρατος αυτός εχθρός είναι ακόμη ανάμεσά μας και να επιβάλλει την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης.

Η πατρίδα μας βίωσε τα δύο τελευταία χρόνια, όπως και όλος ο κόσμος, την τραγωδία της πανδημίας με τις χιλιάδες θυμάτων, που αυτή προκάλεσε. Στις ημέρες μας, όμως, η ζοφερή καταιγίδα του πολέμου, που ενέσκηψε στην καρδιά της ηπείρου μας, μετά την εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, μας οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι ούτε η Ελευθερία, ούτε η Ανεξαρτησία, ούτε η Δημοκρατία είναι αγαθά ακλόνητα και βέβαια. Αντιθέτως, απαιτείται συνεχής εγρήγορση και καθημερινός αγώνας από όλους μας, προκειμένου η χώρα μας να παραμείνει όαση σταθερότητας, ελευθερίας και δημοκρατίας, μέσα στην έρημο των πολέμων και της προσφυγιάς, που αυτοί προκαλούν.

Με την στάση μας αυτή, όχι μόνο προφυλάσσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, αλλά δικαιώνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις θυσίες των προγόνων μας, που, με προεξάρχοντα τον Στρατηγό Ήρωα Εμμανουήλ Παππά, έδωσαν κυριολεκτικά τα πάντα, για την σωτηρία και την ελευθερία του Έθνους μας.

Συμπολίτες μου, 

η 25η Μαρτίου δεν αποτελεί μόνο ημέρα τιμής και μνήμης για τον απελευθερωτικό Αγώνα του Έθνους μας.

Συνιστά, ταυτόχρονα, και μία από τις σπουδαιότερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης μας. Το μήνυμα της επερχόμενης θαυματουργής Ενσάρκωσης του Σωτήρα και Λυτρωτή μας, ας μας δώσει την απαραίτητη αισιοδοξία για το μέλλον, παρά την τραγωδία του πολέμου, που ρίχνει βαριά την σκιά της σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις εύχομαι σε όλους, αλλά και στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, χρόνια πολλά, με υγεία προσωπική και οικογενειακή, και ευόδωση των σκοπών τους.