Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: Βαφτίζουν τους θύτες ως θύματα

Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: Βαφτίζουν τους θύτες ως θύματα

Δεν επιτρέπεται πολιτικοί που θέλουν να δηλώνουν «δημοκράτες και προοδευτικοί» να δίνουν το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις

Τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια από διάφορα κέντρα τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από τα επιτελεία της αστικής τάξης της χώρας μας να ξαναγράψουν την ιστορία παραχαράσσοντάς την.

Διαστρεβλώνουν το νόημα της Αντιφασιστικής νίκης των Λαών. 

Μας λένε ότι δεν φταίνε για τα ολοκαυτώματα οι φασίστες εισβολείς αλλά ο ελληνικός λαός που πάλεψε για την λευτεριά και την ανεξαρτησία του.

Βαφτίζουν τους θύτες ως θύματα, φέρνοντας αντικομουνιστικά μνημόνια, με τα οποία βγάζουν λάδι τους χιτλερο- προσκυνημένους χίτες και ταγματασφαλίτες. 

Χρεώνουν με ευθύνες το ΕΑΜ και τον Λαϊκό Στρατό του τον ΕΛΑΣ, που έδωσε βαρύ φόρο αίματος στους ηρωικούς αγώνες του για την λευτεριά και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: Στην παραχάραξη της ιστορίας αποσκοπούν και τα μνημόσυνα μίσους

Στην παραχάραξη της ιστορίας αποσκοπούν και τα μνημόσυνα μίσους που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με την συμμετοχή μάλιστα ανθρώπων τόσο από την Τοπική Διοίκηση όσο και από την κεντρική πολιτική σκηνή. 

Δεν επιτρέπεται πολιτικοί που θέλουν να δηλώνουν «δημοκράτες και προοδευτικοί» να δίνουν το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως ο Δήμαρχος Βισαλτίας μιας περιοχής που δικαίως ονομάστηκε ανταρτομάνα και ανέδειξε ήρωες αγωνιστές της λευτεριάς όπως ο Μπογατσόπουλος που βασανίστηκε μέχρι θανάτου αγωνιζόμενος μέσα από της γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ για την λευτεριά της περιοχής από τους γερμανούς φασίστες ή και τα δεκαεφτά κορίτσια που τύπωναν προκηρύξεις καλώντας τον λαό σε αγώνα και αποκεφαλίστηκαν από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των κατακτητών. 

Κατά τον ίδιο τρόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε δια του εκπροσώπου του Βουλευτή Αβραμάκη, πρέπει να λογοδοτήσει απέναντι στον προοδευτικό κόσμο που δίνει τον καθημερινό αγώνα με τα ίδια ιδανικά και τις αξίες της Εθνικής Αντίστασης.

Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό αφού απέδειξε περίτρανα την πλήρη υποταγή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετατρέποντας την χώρα σε μια απέραντη νατοϊκή βάση.

Παρόλο που την ίδια στιγμή προσπαθεί να προβάλλει την αριστεροσύνη του με κατάθεση λουλουδιών στους νεκρούς από τους γερμανούς φασίστες στην Καισαριανή τιμώντας δήθεν τους διακόσιους εκτελεσμένους της.

Κανένας από αυτούς δεν αισθάνεται ούτε αισθάνθηκε άβολα στο πρόσφατο παρελθόν να καμαρώνει δίπλα σε καλεσμένα φασιστοειδή της πρότινος «κραταιάς» Χρυσής Αυγής αφού έτσι όριζε το πρωτόκολλο των εκδηλώσεων.

Πολλοί λίγοι δημοτικοί ή τοπικοί «άρχοντες» πήραν σθεναρή απόφαση να παραβούν, πολύ σωστά, το πρωτόκολλο και να μη καλούν τα φασιστοειδή ακούοντας τη λαϊκή θέληση.

Oι απόγονοι των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης αισθανόμαστε την βαθιά προσβολή

Εμείς οι απόγονοι των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης αισθανόμαστε την βαθιά προσβολή απέναντι στους ηρωικούς προγόνους μας και καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της αληθινής ιστορίας της δεκαετίας 1940-1949 και θα παλεύουμε ανυποχώρητα έτσι ώστε τα οράματα των ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης να γίνουν πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here