-Βασίλη τον άκουσες τον Σπίρτζη; «Θα επαναφέρει τη δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο». -Μάλλον θα ξέχασε τα λαϊκά ... δικαστήρια! Ειδάλλως..

Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών πηγών: Κάθε λουτρόπολη χρειάζεται το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό-Του Ανέστη Αναστασιάδη*

Πολλές φορές από την ίδρυση του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας τονίσαμε ότι η κάθε λουτρόπολης είναι και ένα μικρό Nοσοκομείο και ένα Nοσοκομείο χρειάζεται το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό. 

Αυτό που έγινε στα λουτρά Σιδηροκάστρου που ακόμη δεν ξέρουμε τους λόγους εκείνο που πάντα χρειάζεται είναι και αυτό γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές λουτροπόλεις για να μπει ένας λουόμενους πρέπει να τόν δεί ο γιατρός της λουτρόπολης και να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό του πελάτη. 

Επίσης όταν μπαίνει  να κάνει μπάνιο θα πρέπει να προσέχει κάθε στιγμή η κατάλληλη λουτρονόμος  που να έχει και την κατάλληλη εκπαίδευση και όχι ο κάθε δήμαρχος νά διορίζεται για λόγους ψηφοθηρικούς και αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα.

 Πολλές φορές βλέπουμε να έρχεται στα λουτρά λεωφορείο να σταματούν  στα λουτρά και κατευθείαν να μπαίνουν και να κάνουμε μπάνιο δίχως κανένα έλεγχο .

 Ενα άλλο που συμβαίνει με τους γιατρούς που σχετικά με το αντικείμενο είναι εντελώς άσχετοι και αυτό αφορά τα πανεπιστήμια που εδώ και χρόνια δεν ενδιαφέρονται για το παραπάνω θέμα. 

Τόσα χρόνια καμία κυβέρνηση το όλο θέμα δεν το είδαν με την πρέπουσα σοβαρότητα. 

Ολο μεγάλα λόγια και τίποτα παραπάνω. 

Δίπλα μας σχεδόν όλες οι βαλκανικές χώρες έχουνε κάνει τεράστια επένδυση και άρτιο προσωπικό και εμείς εδώ κάνουμε πειράματα με διάφορες (Εταιρείες της πλάκας Α.Ε.) και δίνουμε προθεσμία τέσσερα η και δέκα χρόνια για τάχα μελέτες και μετά ανάπτυξη. 

Το ίδιο κάνουν και οι διάφοροι δήμαρχοι εδώ και χρόνια όταν πλησιάζουν οι εκλογές θυμούνται ότι έχουν και λουτρά στην περιοχή τους.

 Χάσαμε δύο συναθρώπους μας γιατί απλά δεν κάναμε εδώ και χρόνια το αυτονόητο που κάνουν όλοι στην Ευρώπη μιας και ήμαστε ευρωπαϊκή χώρα. 

Ο πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας στέλνει τα συλλυπητήρια στους δικούς που ήρθαν να κάνουν το μπάνιο και φεύγουν έτσι άδικα. 

Το σημερινό προσωπικό της λουτρόπολης είναι αναστατωμένο  γιατί όπως με ενημέρωσαν ότι δεν περιμέναμε να μας συμβεί στην λουτρόπολη μας .

Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω τα λέμε εδώ και χρόνια ας ελπίσουμε με αυτό το γεγονός μπας και κάτι αλλάξει .

Η κυρία Υφυπουργός Τουρισμού να πηγαίνει στον κάθε δήμο  για λόγους ψηφοθηρικούς και να μας ενημερώνει ότι τάχα σε λίγες μέρες για να λειτουργήσει η λουτροπόλη θα έχετε το (Eιδικό Σήμα Λειτουργίας) και μάλιστα δίχως ντροπή.

* Ο Ανέστης Αναστασιάδης είναι πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας

Exit mobile version