Το Σαββατοκύριακο η πρώτη εμποροπανήγυρη για το Νομό Σερρών στη Τούμπα!

Η είδηση είναι πως από 1 Ιουνίου είναι δυνατές οι εμποροπανήγυρες σε όλη την χώρα , οπότε θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η πανήγυρις της Αγίας Τριάδας στην Τούμπα του Δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Ήδη ο Δήμος και τα συνεργεία του ετοιμάζουν τον χώρο της εμποροπανήγυρης για να μπορέσουν όλοι να γιορτάσουν την χάρη της Αγίας Τριάδας με ασφάλεια , τόσο για τους εκθέτες, όσο και για τους επισκέπτες, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας μετάδοσης του COVID 19

Η ιστορία της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στη Τούμπα Σερρών

Οπότε το ερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις 6-7-8 και 9 Ιουνίου , η Τούμπα θα υποδεχθεί πρώτη την πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος που η ίδρυσή της συνδέεται με την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Τριάδος, το 1884, από τον Αθανάσιο Τσαπαδά, κάτοικο του χωριού.

Η υπόδειξη της θέσεως, που ήταν θαμμένη η εικόνα, έγινε με θαυματουργικό τρόπο, μέσω της εμφανίσεως αγγέλου και μετέπειτα τριών ανδρών στον Αθανάσιο, οι οποίοι του υπέδειξαν το σημείο που βρισκόταν η εικόνα, το οποίο στην ουσία είναι ένα παλιό πηγάδι.

Μετά την ανεύρεση της εικόνας ο χώρος θεωρήθηκε ιερός και ο τότε Αγάς Χατζή Ισμαήλ Μπέης τον παραχώρησε στο χωριό.

Με πρωτοβουλία του Αθανάσιου αλλά και των κατοίκων του χωριού χτίστηκε πρόχειρα ένας ξύλινος ναός προς τιμήν της Αγίας Τριάδος και ένα ξύλινο κουβούκλιο ως προσκυνητάρι στον τόπο του πηγαδιού.

Λίγο αργότερα ιδρύθηκε και η ανδρώα Ιερά Μονή και η πληθώρα των θαυμάτων της έκανε το μοναστήρι ιδιαιτέρως γνωστό, τόσο στις Σέρρες, όσο και στην ευρύτερη περιοχή

Όσο για τον νέο ναό, αυτός χτίστηκε τη δεκαετία του 70, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των κατοίκων του χωριού.

Οπότε το Σαββατοκύριακο, όσοι πιστοί …προσέλθετε!

Διαβάστε επίσης εδώ Ωρολογιακή βόμβα η έξωση προσφύγων από τις Σέρρες

Κώστας Καραμανλής «Πληρώσαμε την πολύ ωραία εποχή του «δεν πληρώνω»» σχολίασε χαρακτηριστικά.