Ξεκινάει ο Πανσερραϊκός! Τι σημαίνει η παραχώρηση για τους Σερραίους;

Πέρασε, με μόνο τρία όχι, η παραχώρηση από το Δήμο Σερρών και τον ΟΠΑΚΠΑ, 46 στρεμμάτων του Πάρκου της Ομόνοιας στον Πανσερραικό.

Ο Πανσερραϊκός απάντησε τα κρίσιμα ζητήματα στο Δήμο Σερρών

Μετά την πρώτη αναβολή του θέματος στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, θα έπρεπε το θέμα να περάσει πρώτα από το τοπικό συμβούλιο, πράγμα που έγινε, ενώ απαντήθηκαν και τα κρίσιμα ερωτήματα, όσον αφορά το σύνολο της κάλυψης της δόμησης, αλλά και η ξεκάθαρη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου πως οποιαδήποτε ενέργεια του ΜΓΣ Πανσερραϊκός στην παραχωρηθείσα έκταση θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη τόσο του ΟΠΑΚΠΑ όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ξεκάθαρη αυτή θέση μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο εισηγητής του θέματος Αντιδήμαρχος Γ.Νυκτοπάτης , ο οποίος αποκάλυψε πως σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, η κάλυψη στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας την παρούσα στιγμή είναι 7.200τμ ενώ το σύνολο της κάλυψης ανέρχεται σε 45.000 τ.μ..

Πράγμα που σημαίνει πως αν αύριο ο Δήμος Σερρών θελήσει να οικοδομήσει ένα κλειστό γυμναστήριο, ή ακόμα και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, υπάρχουν διαθέσιμα ακόμα 38.000τμ για οικοδόμηση!

Αυτός ήταν και ο μεγαλύτερος φόβος των δημοτικών συμβούλων στην προηγούμενη συνεδρίαση που μπλέχτηκε σε ανούσιες συζητήσεις, μετά την άκαιρη τοποθέτηση του Δημάρχου για νέο γήπεδο ποδοσφαίρου για την ΠΑΕ Πανσερραικός.

Προχθές όμως στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς λογικά θα ανακλήθηκαν τα μέτρα κατά του COVID-19, στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ υπήρξε κλίμα συναίνεσης, από όλους καθώς ο ίδιος ο πρόεδρος του Πανσερραικού έδωσε στους συμβούλους να καταλάβουν πως οποιαδήποτε ενέργεια του Πανσερραϊκού στην παραχωρηθείσα έκταση θα έχει πρώτα τη σύμφωνη γνώμη τόσο του ΟΠΑΚΠΑ όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως επίσης πως οι στεγασμένοι χώροι που προτίθεται να κατασκευάσει ο σύλλογος θα πρόκειται να ξεπεράσουν στο σύνολό τους τα 1.000 τ.μ

Στις διευκρινήσεις του ο Δήμαρχος ανέλυσε όλο το πλάνο της παραχώρησης, ενώ η αντιπολίτευση παρότι καυτηρίασε και πάλι την μη έγκαιρη ενημέρωση επί του θέματος , έκανε δεκτές στο σύνολό τους, τους όρους που έβαλε ο Δήμος Σερρών στον ΜΓΣ Πανσερραϊκό για την παραχώρηση της χρήσης των 45 στρεμμάτων.

Το θέμα της αίτησης του Πανσερραϊκού βέβαια απασχόλησε το σώμα για περισσότερο από 2,5 ώρες και τρεις ήταν οι σύμβουλοι που είπαν όχι στην παραχώρηση.

Γεωργούλας Φαρμάκης – Παπαφωτίου κατά της απόφασης παραχώρησης γης στον Πανσερραϊκό

Ο κ.Γεωργούλας και ο κ.Φαρμάκης είπαν όχι για ζητήματα αρχής , καθώς δεν δέχονται επ ουδενί λόγω την παραχώρηση δημόσιας γης, αλλά αποκλειστικά και μόνο την χρήση της από όλους τους Σερραίους Δημότες, όπως επίσης θα αλλοιώσει τη φύση και το σκοπό της δημιουργίας του Πάρκου, αποκλείοντας τη δυνατότητα χρήσης του Πάρκου από μεμονωμένους Δημότες ή ομάδες Δημοτών.

Αντίθετα το όχι της κ.Παπαφωτίου αφορούσε την μελλοντική παραχώρηση χρήσης των εγκαταστάσεων από την ποδοσφαιρική ΠΑΕ.

Μια ΠΑΕ που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία ίδρυσης

Πάντως έγινε φανερό πως οι όποιες αιτιάσεις υπερ ή εναντίον της παραχώρησης αφορούσαν πράγματα επουσιώδη ζητήματα και όχι το μείζον που είναι η παραχώρηση κατά κυριότητα.

Από την στιγμή δηλαδή που η κάθε ομάδα , σήμερα ή στο μέλλον (γιατί ακούγεται πως και κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται και για άλλες αιτήσεις για παραχωρήσεις) δεν παίρνει σε καμία περίπτωση παραχώρηση κατά κυριότητα, παρά μόνο κατά χρήση, θεωρώ αδόκιμο(;) να μπαίνουν όλες οι ομάδες σε μια λογική μεγάλης επένδυσης σε ξένα …χωράφια!

Γιατί θέλουν δεν θέλουν οι ομάδες, θα κάνουν εγκαταστάσεις σε οικόπεδο του Δήμου Σερρών και αναγκαστικά σε αυτόν θα τα επιστρέψουν είτε όταν περάσει ο χρόνος, ή είτε δεν προχωρήσουν εντός συγκεκριμένου χρόνου στην αξιοποίησή τους.

Χώρια που κάποιοι στηρίζοντας την πρόταση της Δημοτικής αρχής κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή και την παράταξή τους…

Η ανακοίνωση του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός για την παραχώρηση 45 Στρεμμάτων στην Ομόνοια.

Η Διοίκηση του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός πάντως σήμερα ανακοινώνει, οτι εγκρίθηκε το αίτημα με Δ.Τ για την παραχώρησης έκτασης, 45 στρεμμάτων στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, από τον Δήμο Σερρών, για 25+10 χρόνια, με σκοπό την δημιουργία σύγχρονου αθλητικού κέντρου.

Ο πρόεδρος κ. Τάσος Παναγιώτου και τα μέλη του ΔΣ, εκφράζουν δημόσια την ικανοποίηση τους, για την θετική απόφαση της πλειοψηφίας των παρατάξεων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και υπόσχονται στους φίλους της ομάδας μας, συνέχεια στο όραμα για εκσυγχρονισμό του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα!

Νέο «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανάκαμψη της ΕΕ από τον κορονοϊό!

Αντώνης Τρίτσης: Ενίσχυση του Νομού Σερρών με 10.887.912,7 ευρώ !!

Δήμος Αμφίπολης: «..Υστερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα..»