Καταγγελία Από τη Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) ΔΙΠΑΕ Σερρών

  Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) του  ΔΙΠΑΕ Σερρών καταδικάζει και καταγγέλλει το παρακάτω αντιδημοκρατικό και αυταρχικό γεγονός που έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν την έναρξη των φοιτητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα:

την ώρα που η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας πήγαινε στο ΔΣ του συλλόγου της ΣΔΟ να καταθέσει το ψηφοδέλτιο της, τα στελέχη της ΔΑΠ ,με το έτσι θέλω και με τραμπουκισμούς δεν δέχτηκαν το ψηφοδέλτιο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο τους στο φοιτητικό κίνημα: να μην λειτουργεί κανένας φοιτητικός σύλλογος συλλογικά και με όρους διεκδίκησης, να κάνουνε τις σχολές μας μαγαζάκι και να σπάνε κάθε συλλογική και αγωνιστική προσπάθεια! 

Οι εκλογές που πραγματοποιεί στη ΣΔΟ η ΔΑΠ είναι παράνομες και νόθες. Μέλη της, εκβιάζουν τους φοιτητές να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιό της, δίχως παραβάν και τα στοιχειώδη μέτρα που απαιτούνται επί της διαδικασίας.

     ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ να μην ανεχτούν αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, να πάρουνε την κατάσταση στα χέρια τους κόντρα στα σχέδια της ΔΑΠ, του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης που προωθούν τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις τμημάτων και τις μετακινήσεις των φοιτητών υποβαθμίζοντας στην ουσία τα πτυχία και τσακίζουν το μέλλον των φοιτητών!

Οι φοιτητές να μην ανεχτούν Συλλόγους – φαντάσματα με ΔΣ που δεν έχει συνεδριάσει 3 χρόνια τώρα για να συζητήσει τα προβλήματα των φοιτητών μέσα στην πανδημία και τους όρους που άνοιξαν οι σχολές!

Ούτε να το σκεφτούν να βάλουν χέρι στο φοιτητικό κίνημα και τις δίκαιες διεκδικήσεις των φοιτητών!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΑΠ, όπως κάναμε εμείς στο Σύλλογό μας στην ΣΜΗ και όπως έκαναν οι συνάδελφοί μας στην ΣΜΗ της Σίνδου και στην ΣΕΥ!