Αριάδνη Παπαφωτίου: Γιατί δανειοδοτείται η ΔΕΥΑΣ με 1,7 εκ και χάνει ισόποσα ο Δήμος;

Όλα καλά με τον νόμο;

Η Επικεφαλής  ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων Αριάδνη παπαφωτίου θεωρεί ύποπτη  και περίεργη την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ να ζητήσει δάνειο 1,7 εκ. με σκοπό να ΜΗΝ κάνει ΚΑΝΕΝΑ έργο!!Ακόμη πιο περίεργη και ταυτόχρονα επιζήμια για τον Δήμο  η απόφαση του Δημάρχου Σερρών να δεχτεί να λάβει αυτό το δάνειο ο Δήμος για λογαριασμό της  ΔΕΥΑΣκουρεύοντας  έτσι ισόποσα, δλδ κατά 1,7 εκ. τα κονδύλια των ΚΑΠ (Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων) που δικαιούται, για  τα επόμενα 6 (ΕΞΙ) χρόνια!


κ.κ. Χρυσάφη και ΧαλκιόπουλεΗ Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 30/3/2020 με Μέτρα κατά του κορονοιού  που σκοπεύετε να «αξιοποιήσετε», δεν αφορά σε χαριστικά δάνεια «ό,τι μας κατέβει».


Η ΔΕΥΑΣ μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση ΜΟΝΟ μέσω του Δήμου (έναντι των πόρων ΚΑΠ που αυτός δικαιούται),  και ΜΟΝΟ εάν  «αποδείξει αδυναμία κάλυψης των ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ της αναγκών από 1/3/2020 έως 30/6/2020». Όμως εάν αληθεύουν οι δημόσιοι ισχυρισμοί  της ΔΕΥΑΣ ότι  δεν υπάρχει ταμειακή τρύπα στην κάλυψη των λειτουργικών της δαπανών, ας μας δώσουν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης μία πειστική απάντηση στο ερώτημα: 


–Γιατί ο Δήμος να στερηθεί 1,7 εκ από τις ετήσιες επιχορηγήσεις  (ΚΑΠ) που του επιτρέπουν να λειτουργεί, για να φορτώσει  ισόποσα την ΔΕΥΑΣ με ΜΗ ΕΠΕΝΔΥΣΙΜΑ και μη αναγκαία κεφάλαια;! 


Πείτε μας λοιπόν ποια από τα παρακάτω ισχύουν:


-ΔΕΝ υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην ΔΕΥΑΣ, οπότε δεν δικαιούται δάνειο και τζάμπα συζητάμε.


-Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά θα κάνετε λογιστικό μαγείρεμα για να φανεί το αντίθετο  χάριν του δανείου, οπότε κοιτάξτε λίγο τις επιπτώσεις του νόμου.


-Βουλιάζει οικονομικά η ΔΕΥΑΣ,  και ζητάει 1,7 εκ για να πληρώσει τουλάχιστον τους υπαλλήλους της, οπότε μας λέτε ψέματα για το Ταμείο της.


-Υπολογίσατε ήδη το Ταμειακό έλλειμμα από την εφαρμογή της ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ σας δέσμευσης για μείωση της τιμής του νερού κατά 30% σε όλους, και επιχειρείτε να το καλύψετε  δημιουργώντας  με πονηριά Ταμειακά «μαξιλάρια» 1,7 εκ. ευρώ στην ΔΕΥΑΣ. 


Αγαπητοί 

Κοιτάξτε να πάρετε ΔΑΝΕΙΟ για να γίνει η πίστα του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟΥ αντί να δημιουργείτε αδρανή αποθεματικά για «λειτουργικές ανάγκες» στην ΔΕΥΑΣ, με χρήματα που θα χαθούν από τον προυπολογισμό λειτουργίας και έργων του Δήμου Σερρών.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here