Αριάδνη Παπαφωτίου: Καλή πορεία στην «σύμβουλό» μας!

Οι παρεμβάσεις-ομιλίες- τοποθετήσεις της επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Αριάδνης Παπαφωτίου:


——————————–

1) Δήλωση: «Σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της Συμβούλου, ως επικεφαλής και εκ μέρους της ΔΥΝΑΜΗΣ λέω πως για εμάς ήταν κάτι αναμενόμενο, το αποδεχόμαστε και της ευχόμαστε καλή πορεία».
—–

2) Για τις πλημμύρες: Καταδείξαμε την αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας τόσο στον καθαρισμό του ρέματος όσο και στα αντιπλημμυρικά, και καταγγείλαμε τον κ. Απ. Τζιτζικώστα που ως Περιφερειάρχης το 2017 δεν αξιοποίησε την έτοιμη Μελέτη -Δώρο του Δήμου Σερρών κόστους 250χιλ ευρω, για έργα εκεί.
—–

3) Ψηφίσαμε ΟΧΙ στην παραχώρηση 45 στρεμμάτων στον ΜΓΣ- ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ. Ζητήσαμε να μην τσιμεντοποιηθεί το Πάρκο, να μην γίνουν Εμπορικά Κέντρα και 6όροφα (προβλέπεται), να επενδύσει ο Δήμος σε έργα ανάπλασης και εγκαταστάσεις για ΟΛΑ τα αθλήματα και ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ από τους όρους, η ΑΔΕΙΑ χρήσης των παραχωρούμενων, στην ΠΑΕ. Η Α.Ε. αποτελεί τρίτο παράγοντα. Είναι άλλο Νομικό Πρόσωπο, με άλλο ΑΦΜ και άλλο αντικείμενο από τον ΜΓΣ.
—–

4) Για την χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΣ από πόρους του Δήμου με 1,7 εκ ευρώ, ψηφίσαμε κατ’αρχην ΝΑΙ (εφόσον θα επιστρέφονται με καταβολή 25.000 ευρώ/μήνα επί 6 χρόνια), επειδή μειώθηκαν αποδεδειγμένα οι εισπράξεις της κατά 50% λόγω κορονωιού.
—–

5) Καταγγείλαμε και αποδομήσαμε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να γίνει ο Δήμος «συνδρομητής» στο site OTA-VOICE.gr έναντι 4.340 ευρώ/έτος (δλδ 360ευρώ/μήνα)!!!
Το site (φιλικής κομματικής ιδεολογίας με την Δημοτική Αρχή), μαζεύει «συνδρομές» από τους Δήμους για να φιλοξενεί τα Δελτία Τύπου τους!!!
(δλδ κάτι που ο νόμος το επιβάλλει ΔΩΡΕΑΝ).

————————-

Η συνεδρίαση έληξε στις 12.45 το πρωί, και κράτησε 5,5 ώρες.


–Οι διαμαρτυρίες μερίδας Συμβούλων για την υπέρβαση του προβλεπόμενου εκ του Κανονισμού χρόνου ήταν βάσιμες, και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την εγκυρότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν.–Η ευθύνη ήταν αποκλειστικά του Προέδρου κ. Β. Κατιρτζόγλου. 

Διαβάστε επίσης για το οχυρό του Ρούπελ: