Δήμος Εμμ. Παππά – Βισαλτίας: Για πολλοστή φορά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Τα χωριά των Δήμων Εμμανουήλ Παππά και Βισαλτίας είναι η πολλοστή φορά που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , αλλά συνήθως οι πλημμύρες έρχονταν από το ποτάμι και όχι από το βουνό

Οι κάτοικοι της Μονόβρυσης, του Ν.Σκοπού, του Ν.Σουλίου, του Νεοχωρίου, του Χρυσού, της Πεντάπολης, της Τούμπας και του Αχινού ξέρουν να ζουν με τις πλημμύρες, αλλά δεν πρέπει οι δήμοι να προχωρήσουν σε έργα , έτσι ώστε να σταματήσουν όσο είναι δυνατόν , αυτά τα …φαινόμενα;

Αν θυμάμαι καλά ήδη ο Δήμος Βισαλτίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και κάποιους μήνες και ήδη κάποια έργα έχουν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη καταστροφή

Άραγε θα μας ενημερώσει κανείς σε ποια κατάσταση βρίσκονται εκείνα τα έργα;

Γιατί τα χρήματα θεωρώ δεδομένο πως εκταμιεύτηκαν ….

Η Αντιπολίτευση και η Λαϊκή Συσπείρωση Εμμ. Παππά ζητά την αποζημίωση των πληγέντων

Δεν έχει δίκιο η όποια αντιπολίτευση όταν ζητά από τους ίδιους τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών,  να διεκδικήσουν:

Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών παραγωγής, φυτικού και ζωικού κεφαλαίου και η αποζημίωση στο 100% του κεφαλαίου και του χαμένου εισοδήματος χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια.

Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους ο εφοδιασμός των πληττόμενων κτηνοτρόφων με ζωοτροφές και άλλα αναγκαία μέσα για να επιβιώσουν τα κοπάδια.

Να αποζημιωθούν στο 100% και να εξασφαλιστεί η κρατική συνδρομή για καθαρισμό και αποκατάσταση κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας, άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων, αποθηκών, σταβλικών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού, εργαλείων, αυτοκινήτων, οικοσκευών, αγροεφοδίων, ζωοτροφών, κυψελών και εμπορευμάτων στους πληγέντες.

Επίσης να ζητήσουν την διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεών μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος των αγροτών και των υπόλοιπων πληγέντων της περιοχής σε εφορία, δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.

Απαλλαγή από ΕΦΚΑ – ΟΓΑ – ΟΑΕΕ – ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη για αγρότες και μικροεπιχειρήσεις.

Και φυσικά να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο, και όχι με προσωρινά μπαλώματα.