Ξεκινά σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στόχος του να «περιχαρακώσει» ιδεολογικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινά σήμερα το πρώτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα λάβει χώρα υπό τη νέα ηγεσία και διεξάγεται μάλιστα κάτω από μια ειδική συγκυρία, κλείνοντας μάλιστα την «συνεδριακή» σεζόν, στην οποία η παράταξη θέλησε να ξεχωρίσει, τόσο για την πολιτική της παρουσία όσο και για το άνοιγμά της σε ένα μη προνομιακό κοινό. 

Αλλά ποιο είναι αυτό το σκεπτικό της «αλλαγής σκυτάλης»;

Και όμως δεν είναι πάντως μόνο επικοινωνιακό, καθώς η πρόθεση είναι να φανεί πως μια ιστορική ελληνική παράταξη βρίσκεται πλέον στα χέρια της νέας γενιάς. Στην ομιλία του, ο Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να περιγράψει το όραμά του για τον χώρο, να προσδιορίσει τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατία και να θέσει τα «ιστορικά προτάγματα» για τον χώρο, αλλά και να «περιχαρακώσει» ιδεολογικά τους δύο αντιπάλους του, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Κυρίως θα τονίσει πως δίνει «τη μάχη του συγκεκριμένου», καθώς το κόμμα στοχεύει να δώσει ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες λύσεις στα προβλήματα του τόπου

Στο συνέδριο θα παρευρεθούν και όλοι οι πρώην πρόεδροι του κόμματος, ενώ θεωρείται δεδομένο πως στο συνέδριο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά και η ταυτότητα του κόμματος, όπως αυτή ψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα από τη βάση. 

Ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μείνει ως έχει, χωρίς αλλαγές από το παραδοσιακό του σχήμα, η γραμματοσειρά όμως θα είναι διαφορετική και θα περιέχει τις λέξεις «ΠΑΣΟΚ» και «Κίνημα Αλλαγής».