Γιώργος Βεζυργιαννίδης: Ευάγγελος Βενιζέλος ο ….Ηγέτης

Ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την σύναψη της στρατηγικής συμφωνίας με τη Γαλλία. Αυτό Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ηγέτη!! Τους ηγετίσκους τους χαρακτηρίζει η  μεμψιμοιρία και η συκοφαντία… Ταυτόχρονα διατύπωσε και την άποψη του, για να γίνει η συμφωνία ακόμη πιο ξεκάθαρη!!

Αυτό πρέπει να είναι το επίπεδο των σχέσεων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αναγνώριση κάθε θετικού βήματος και ταυτόχρονα πρόταση και συμπλήρωση. Όχι κριτική για την κριτική..

Αυτό τον χαρισματικό άνθρωπο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους μαθουσάλες της Χαριλάου Τρικούπη, φρόντισε να τον πικράνει, να τον ταπεινώσει και έτσι να τον απομακρύνει από την πολιτική σκηνή…

Ερωτώ: Υπάρχουν πολλοί με την ευφυΐα την μόρφωση την ευγλωττία και τα ηγετικά προσόντα του κυρίου Βενιζέλου στην πολιτική σκηνή; εάν Ναι ποιος είναι;

Ο  κύριος Βενιζέλος είναι ο μόνος  που μπορεί να αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό και να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ πάλι κυβερνητικό κόμμα!!  Τα προσόντα και τις δυνατότητες του κυρίου Βενιζέλου τα είχε εντοπίσει και η επισημάνει και ο άλλος ιδιοφυής  ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος είχε πει ότι: εάν πέσουμε από την κυβέρνηση, ο Βενιζέλος θα μας φέρει πίσω!! Από τη μακρόχρονη παρουσία μου στο ΠΑΣΟΚ η άποψή μου είναι ότι και οι τρεις  που ενδιαφέρονται για την ηγεσία του, Κανείς δεν μπορεί να το ξανακάνει μεγάλο κόμμα!! Για αυτό καλά θα κάνουν να παραιτηθούν όλοι και να παρακαλέσουν τον κύριο Βενιζέλου να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος!!

Να θυμίσω ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα που ο κ Βενιζέλος είχε κυβερνητικό πόστο, δύο φορές έσωσε κυριολεκτικά την χώρα. Την πρώτη φορά όταν με τον Γιώργο Παπανδρέου πήγαν στον Σαρκοζί για να του πει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι θα κάνει δημοψήφισμα για το μνημόνιο και ο Σαρκοζί του είπε: εάν κάνεις δημοψήφισμα αυτό δεν θα αφορά την αποδοχή ή την απόρριψη του μνημονίου, αλλά την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ και την ευρωζώνη!! Ήταν η εποχή του Grexit!! Στο γυρισμό και μέσα στο αεροπλάνο ο κύριος Βενιζέλος κάλεσε τους δημοσιογράφους, που τους συνόδευαν  και τους  ανακοίνωσε την εγκατάλειψη του δημοψηφίσματος!!

Η δεύτερη φορά ήταν όταν έκανε το PSI Και η χώρα γλίτωσε πάρα πολλά δισεκατομμύρια χρέους!! Αυτό δεν ξανάγινε και πιστεύω ότι και δεν  θα ξαναγίνει!!

Με την ευκαιρία πληροφορήθηκα ότι εν όψει συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Φώφη Γεννηματά, αντί  εκλογών για την ανανέωση των νομαρχιακών επιτροπών, έκανε πάλι  διορισμούς  και αντάμειψε πάλι αυτούς, που με την αδιαφορία τους και την απραξία νέκρωσαν την οργάνωση στον νομό.

Θερμά συγχαρητήρια στους τοπικούς νεκροθάφτες της οργάνωσης..

Κύριοι για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή!! Επί των ημερών μου Είχαμε 130 οργάνωσεις στο νομό και τις λειτουργούσαμε όλες!!

Γιώργος Βεζυργιαννίδης