-Βασίλη γιατί την Τσικνοπέμπτη θα λείπει ο Δεσπότης; -Μήπως γιατί δεν θέλει να ακούσει τον FY.

Πασχάλης Στεφάνου:Να επενδύσουμε στους νέους συναδέλφους και όχι στο κλείσιμο σχολείων

Η παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρας. 

Αυτό φαίνεται η θεματική επιτροπή Παιδείας του Σύριζα Σερρών δεν το ενστερνίζεται. 

Αναπολεί τις μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσε στο χώρο της παιδείας την περίοδο 2015-2019 με τους μηδενικούς διορισμούς, τις ελάχιστες μεταθέσεις ,αποσπάσεις τα κοψίματα κενών των περιφερειακών διευθυντών την κατάργηση του υπεύθυνου δασκάλου ολοήμερου κ.α. 

Με πρόσφατη ανακοίνωση προτρέπει τη Δ.Π.Ε Σερρών να προβεί σε συγχωνεύσεις , καταργήσεις σχολείων ιδίως στην περιφέρεια, να μειώσει το εκπαιδευτικό προσωπικό, να μηδενίσει μ’ αυτό το τρόπο τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις και να ελαχιστοποιήσει τους διορισμούς αναπληρωτών στο νομό μας. 

Αγαπητοί συνάδελφοι του Σύριζα το πρώτο μέλημα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να προασπίσει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν επενδύσουμε στους νέους συναδέλφους που έχουν την όρεξη και τα προσόντα να προσφέρουν στην εκπαίδευση και όχι με το κλείσιμο σχολείων. 

Θα περίμενα η ανακοίνωση σας να περιέχει διεκδικήσεις για περισσότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, μικρότερα τμήματα, επαναφορά του υπεύθυνου ολοήμερου και της υποχρεωτικότητας στο ολοήμερο νηπιαγωγείο, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Πιστεύω να το ξανασκεφτείτε και να αποσύρετε ή να διορθώσετε την ανακοίνωση σας.

Τάδε έφη ο πρόεδρος των δασκάλων του Νομού μας Πασχάλης Στεφάνου

Τα συμπεράσματα και οι απόψεις δικές σας….

Exit mobile version