Π.Ε Σερρών: Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η επαναλειτουργία των σχολείων!

Μπορεί να μην το πολυπίστευα πως θα πήγαιναν όλα καλά, αλλά έχω την αίσθηση πως με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε χθες η επαναλειτουργία των σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Π.Ε. Σερρών.

Μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων όλου του Νομού, επέστρεψαν  στις τάξεις τους μετά από δύο μήνες, με εξαίρεση τις δομές της Ειδικής Αγωγής, που δεν έχουν διακόψει καθόλου τη δια ζώσης λειτουργία τους.

Όπως είναι λογικό, η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο συνοδεύεται από τα ανάλογα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, που είναι, εν πολλοίς, τα μέτρα εκείνα που ίσχυσαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πάντως ο Δήμαρχος Σερρών φρόντισε όλοι οι εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Σερρών, καθώς και το βοηθητικό προσωπικό, να μπορούν από αύριο να κάνουν δωρεάν rapid test με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου COVID -19 για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς η ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων πρέπει να παραμείνει πρώτη … προτεραιότητα!!!

Πασχάλης Στεφάνου: Oι γονείς θα πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα στο 13033

H αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία θα γίνεται κλιμακωτά

Υπενθυμίζεται ότι η αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία θα γίνεται κλιμακωτά, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, ενώ οι γονείς θα πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα στο 13033, ενώ οι μαθητές από την πλευρά τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση της Πολιτικής Προστασίας που δικαιολογεί τη μετακίνησή τους.

Πάντως υπάρχει διάχυτη η αγωνία στην επιστημονική κοινότητα το πως και πάνω από όλα πόσο θα επιδράσει το άνοιγμα αυτό  στη διασπορά του ιού, έτσι ώστε να αρχίζουν να ανοίγουν και άλλοι τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας.

Όσο για την πλατφόρμα για τα test των εκπαιδευτικών λειτούργησε δοκιμαστικά το Σαββατοκύριακο και ουσιαστικά χθες αλλά και σήμερα άρχισαν να καλούν τους εκπαιδευτικούς για test.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου μάλιστα, το λιγότερο που πρέπει να κάνουν όλοι όσοι κάνουν κριτική στους εκπαιδευτικούς είναι να ζητήσουν συγνώμη από τον κλάδο που αποδεικνύει ότι κρατά όρθιο συναισθηματικά και ψυχολογικά το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας.

Που είναι στα σίγουρα τα παιδιά μας…..