ΠΕ Σερρών: Ξεκινούν τα Αντιπλημμυρικά έργα στη λίμνη Κερκίνη και στον ποταμό Στρυμόνα

«Συγκεκριμένα ενισχύεται το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης σε μήκος 3.710 μέτρων, με πόρους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στεγάνωσης και ενίσχυσης του αναχώματος για τα πρώτα 1.150 μέτρα και το προσεχές διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθούν τα δύο επόμενα τμήματα συνολικού μήκους 2.560 μέτρων» μας ενημερώνει με ανάρτηση του ο κ. Ιωάννης Χατζόπουλος, ειδικός σύμβουλός του Υπουργού Κώστα Καραμανλή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χατζόπουλου για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στη Π.Ε Σερρών 

Παράλληλα η Περιφέρεια παρέλαβε ένα κινητό σύστημα αρθρωτής αντιπλημμυρικής προστασίας μήκους 1300 μέτρων, το οποίο αναπτύσσεται γρήγορα και με αυτό τον τρόπο προστατεύει τις υποδομές και τα κτίρια από τις πλημμύρες.


Επίσης, προχωράει και η αξιολόγηση της απόδοσης των μέτρων παρέμβασης αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Στρυμόνα και προετοιμάζονται νέες ώριμες προτάσεις για την περαιτέρω προστασία της περιοχής, οι οποίες θα είναι οι πρώτες που θα υποβληθούν άμεσα για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ.


Ως Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Υποδομών και Δικτύων του Τ.Ε.Ε Κεντρικής Μακεδονίας και ταυτόχρονα ως Εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις να προβάλλονται μέσω των τεχνικών ΜΜΕ έργα ουσίας που αφορούν τον τόπο σου.

Ως ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο θέματα υποβοήθησης δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ και Β’ βαθμού) στην ανάπτυξη των βασικών υποδομών της χώρας είχαν την τιμή και χαρά να συνεργαστώ με την Περιφέρεια ώστε οι πρώτες χρηματοδοτήσεις του Υπουργού Κώστα Καραμανλή , συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000,00 ευρώ να εκταμιεύονται για αντιπλημμυρικά συμπληρωματικά έργα ουσίας στην ΠΕ Σερρών.


Επιπλέον στο στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου κεντρική θέση έχουν τα αντιπλημμυρικά έργα, ύψους 500 σχεδόν εκατομμυρίων, για τα οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με στόχο και την ορθολογική αξιοποίηση του νερού.


«Απλά είναι ευχάριστο, δημιουργικό και παραγωγικό να συνεργάζεται με ανθρώπους με όραμα που συνεργάζονται με τον τεχνικό κόσμο και τις υπηρεσίες τους για ένα καλύτερο μέλλον» καταλήγει ο κ. Χατζόπουλος

Διαβάστε επίσης για τον Δήμο Σιντικής: