Παναγιώτης Πεγίδης: Στην είσοδο προσέλευσης των ασθενών, θα υπάρχει τραυματιοφορέας που θα μεταφέρει τους ασθενείς στη Μονάδα.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Πεγίδης είναι αυτός που απάντησε στην επιστολή διαμαρτυρίας που έχει καταθέσει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Σερρών για το πρόβλημα διασύνδεσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της νέας πτέρυγας του Ψυχιατρικού Τμήματος και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Τι απαντά ο κ.Πεγίδης;

«Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε, ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου ουδέποτε απέκρυψε – σκοπίμως όπως αναφέρετε στο έγγραφό σας – όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι η διασύνδεση του νέου κτιρίου του Ψυχιατρικού Τμήματος με το υπάρχον κτιριακό συγκρότημα, θα γίνει με την είσοδο του Τεχνητού Νεφρού μέσω διακτιριακού διαδρόμου. Από τον Απρίλιο του 2021 αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του, όπου αναφέρεται «Το νέο κτίριο θα είναι συνεπίπεδο της στάθμης -1 και θα συνδεθεί με το υπάρχον Νοσοκομειακό συγκρότημα και συγκεκριμένα με την μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσω διακτιριακού διαδρόμου». 

Ακριβώς το ίδιο κείμενο έχει αναπαραχθεί από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάϊο του 2022 που έγιναν τα εγκαίνια θεμελίωσης του νέου κτιρίου, από αρκετά τοπικά ΜΜΕ και διαδικτυακές ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σάς διαβεβαιώνει ότι η διασύνδεση αυτή δεν θα αποτελέσει διάδρομο διέλευσης ιατρών και προσωπικού.

Όσον αφορά την προσέλευση των ασθενών του Τεχνητού Νεφρού μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, μέλημα της Διοίκησης είναι η αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας τους. 

Ήδη, έχει βρεθεί λύση για την διέλευση των ασθενοφόρων, ταξί και ΙΧ παραπλεύρως του κτιρίου της Διοικητικής Υπηρεσίας και την είσοδο των ασθενών από το τούνελ που ενώνει το κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου με το κτίριο της Διοικητικής Υπηρεσίας. 

Στην είσοδο προσέλευσης των ασθενών, η οποία απέχει από την είσοδο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού λιγότερο από εικοσιπέντε (25) μέτρα, θα υπάρχει Τραυματιοφορέας που θα μεταφέρει τους ασθενείς στη Μονάδα. 

Ο ασθενής δεν θα μετακινείται εντός του Νοσοκομείου και μεταξύ διαφορετικών ορόφων.

Επίσης, ο χώρος που βρίσκεται ανάμεσα στο Νηπιαγωγείο και στο νέο κτίριο του Ψυχιατρικού Τμήματος θα χρησιμοποιηθεί ως parking για τα αυτοκίνητα των ασθενών που προσέρχονται με το δικό τους όχημα.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου διέλευσης των οχημάτων, θα συνεχίσει να λειτουργεί η τωρινή είσοδος του Τεχνητού Νεφρού.

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε ενημέρωση των μελών του Συλλόγου Νεφροπαθών Σερρών, των οποίων ζητούμε συγγνώμη και την κατανόησή τους για τις αλλαγές που θα γίνουν μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο….