Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο: Τι γίνεται με Κερκίνη και Λαϊλιά;;

Ούτε φύλλο δεν κουνήθηκε για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο στο Νομό Σερρών με ανοιχτά ερωτηματικά την Κερκίνη και τον Λαϊλιά

Ενώ διοργανώθηκαν πολλές διαμαρτυρίες και σε πολλές πόλεις εν μέσω κορονοιού μάλιστα για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και από δεκάδες οργανώσεις, δεν κουνήθηκε ούτε τρίχα στο Νομό Σερρών.

Οπότε ή θα έχουμε να κερδίσουμε από το νομοσχέδιο ή αν μη τι άλλο δεν θα χάσουμε κάτι ;;

Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο: Ζήτημα για τις Σέρρες η Κερκίνη και ο Λαϊλιάς

Να σημειώσουμε πως ο νομός Σερρών έχει δύο μεγάλες περιοχές που δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο θα πληγούν από το νομοσχέδιο από την μια την Λίμνη Κερκίνη που είναι προστατευόμενη περιοχή και φυσικά ο Λαϊλιάς.

Καρπουχτσής , Αβραμάκης και ΜέΡΑ25 Σερρών για το περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο

Ο Κώστας Καρπουχτσής, που ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΕ του με άρθρο του την περασμένη εβδομάδα έκρουσε τον κώδωνα των κινδύνων που φέρνει το Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο για τις Σέρρες χωρίς όμως τις απαραίτητες εξηγήσεις για το Νομό Σερρών, ενώ μόλις χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης αρκέστηκε στην προώθηση της ανακοίνωσης της γενικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο.

Αλλά το κατά πόσο μας βοηθά ή μας καταστρέφει το νομοσχέδιο δεν το κατάλαβα
Δεν φτάνουν για μένα τα γενικόλογα και αόριστα λόγια, αλλά συγκεκριμένα και σε ποιο σημείο μας θα επιδράσει και πώς

Θετικό για τις Σέρρες η νομιμοποίηση των ξενώνων στη Χρυσοπηγή

Μου είπαν πως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Δημός Σερρών θα μπορεί
να νομιμοποιήσει τους ξενώνες στην Χρυσοπηγή και θεωρώ πως αυτή η παρέμβαση καταγράφετε στα θετικά του νομοσχεδίου, αλλά και πάλι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ακόμα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο αναφέρει:

«5 καταδίκες είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από το Δικαστήριο της ΕΕ για περιβαλλοντικά ζητήματα. Και μας κληροδότησε 6 ακόμα ανοικτές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η υπόθεση για τις Natura. Και μετά δήθεν κόπτονται για το περιβάλλον! Θέατρο του παραλόγου»

Ο ίδιος ο Τσίπρας στην τοποθέτησή του στην Βουλή δεν μας έφερε ένα αρνητικό παράδειγμα, χάθηκαν οι οικολόγοι ενώ η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 Σερρών αναφέρει πως θύμα του νομοσχεδίου είναι και η Κερκίνη καθώς και η Natura του Νομού Σερρών όπου με απλές πλέον διαδικασίες θα μπορούν να περάσουν στα χέρια ιδιωτών για εκμετάλλευση όπως για παράδειγμα οι εξορύξεις….

Άραγε οι πολιτικές και κομματικές δυνάμεις του νομού μας κάθισαν να το
διαβάσουν για να μας ενημερώσουν;

Σκεφτείτε πως ούτε ο Κοτρώνης αλλά συνάμα και ο «καινούργιος» Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σερρών δεν μας έστειλε μια ανακοίνωση, έστω για δείγμα, ενώ μας βομβάρδιζε καθημερινά με ανακοινώσεις όταν δεν τον πρόκριναν για το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ!

Τυχαίο;

Δεν νομίζω;

Διαβάστε επίσης εδώ για τον Τάσο Χατζηβασιλείου

Διαβάστε εδώ για το ΔΙΠΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here