Περσεφόνη, Ρομπότ – ξεναγός στο σπήλαιο Αλιστράτης

Ένα ρομπότ θα ξεναγεί σε λίγο καιρό τους επισκέπτες στο σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών

Ένα ρομπότ θα ξεναγεί, σε λίγο καιρό, τους επισκέπτες στο σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών, θα «μιλάει» σαράντα γλώσσες και θα μπορεί, ακόμη, και να απαντάει σε ερωτήσεις. Το ρομπότ, το οποίο πρόκειται να προμηθευτεί το επόμενο διάστημα η Δημοτική Εταιρεία «Σπήλαιο Αλιστράτης ΑΕ ΟΤΑ», θα υποδέχεται τους επισκέπτες στην είσοδο του σπηλαίου και θα τους καθοδηγεί στα πρώτα διακόσια μέτρα της διαδρομής σε αυτό.

Στη συνέχεια θα αναλαμβάνουν οι άνθρωποι – ξεναγοί για να συνεχίσουν τη διαδικασία στο εσωτερικό του σπηλαίου

Στη συνέχεια θα αναλαμβάνουν οι άνθρωποι – ξεναγοί για να συνεχίσουν τη διαδικασία στο εσωτερικό του σπηλαίου, ενώ στους στόχους της Δημοτικής Εταιρείας είναι και η δημιουργία σπηλαιολογικού Μουσείου με ολογράμματα.

Το ρομπότ θα είναι γένους θηλυκού και θα φέρει το όνομα «Περσεφόνη», συνδέοντας τη μυθολογία της περιοχής με την τεχνολογία, ενώ διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στο σπήλαιο, αντιθέτως ο σχεδιασμός των υπευθύνων προβλέπει την αύξηση του προσωπικού, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για την ψηφιακή σύγκλιση των τοπικών επιχειρήσεων.

Το σπήλαιο της Αλιστράτης θεωρείται ένα από τα ομορφότερα σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης

Το σπήλαιο της Αλιστράτης θεωρείται ένα από τα ομορφότερα σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, με πλούσιο διάκοσμο, καθώς υπάρχουν σε αυτό σταλακτίκτες και σταλαγμίτες ύψους 18 μέτρων, αλλά και ελικτίτες, ένα σπάνιο είδος σταλακτιτών που καταργούν τον νόμο της βαρύτητας καθώς αναπτύσσονται ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες.

Υπάρχουν, επίσης, στο ίδιο σπήλαιο σταλακτίκτες και σταλαγμίτες διαφορετικών χρωματισμών, ανάλογα με τα πετρώματα που βρίσκονται στην οροφή.
Έτσι, οι σταλακτίτες μπορεί να είναι κόκκινοι, λόγω των οξειδίων του σιδήρου, λευκοί, λόγω του μαρμάρου, κίτρινοι, λόγω του χαλκού ή μωβ από άλλους συνδυασμούς πετρωμάτων.

Το σημείο αυτό επισκέπτονται πάνω από 45.000 επισκέπτες τον χρόνο, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενώ μεγάλο μέρος τους είναι μαθητές και μαθήτριες, καθώς έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας η περιβαλλοντική εκπαίδευση για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Διαβάστε επίσης εδώ:


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here