Στην σύσκεψη υπό τον κ.Πέτσα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών αναλύθηκαν Εμβολιασμός και ανάπτυξη!

Ευρεία σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον κ. Στέλιο Πέτσα στην αίθουσα των «Αστεριών» της ΔΗ.ΚΕ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την ατζέντα των θεμάτων να περιλαμβάνει την ανάληψη κοινών δράσεων για την αύξηση των εμβολιασμών, αλλά και την κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη προώθηση των αναπτυξιακών θεμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Παράλληλα αναλύθηκαν οι θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Στην σύσκεψη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, μέλη της ιατρικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι της εκκλησίας, μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου, καθώς και φορείς του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Στέλιος Πέτσας: Έρχονται νέες εντάξεις στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

Στην σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ.Πέτσα στην αίθουσα των «Αστεριών» αναλύθηκαν τόσο η αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και η στενότερη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από στοχευμένες δράσεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη διάδοση του μηνύματος του εμβολιασμού στην τοπική κοινωνία, καθώς και οι θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες στον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατατέθηκαν μάλιστα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Σερρών

 • Θεόφιλος Λεονταρίδης
 • Φωτεινή Αραμπατζή
 • και Τάσος Χατζηβασιλείου,
 • ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών,
 • Παναγιώτης Σπυρόπουλος,
 • οι Δήμαρχοι Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας,
 • Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης,
 • Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός,
 • Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης,
 • ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Σιντικής Στάθης Ζαπρίδης,
 • ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Τσιώτας,
 • ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Νίκος Φαρμάκης καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων του νομού Σερρών.

Πρώτος σταθμός Πέτσα η Π.Ε Σερρών

Πρώτος σταθμός του κ. Πέτσα ήταν η Αντιπεριφέρεια, όπου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σερρών, κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ενώ ακολούθησε η συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών, κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και στην συνέχεια είχαμε την ευρεία σύσκεψη στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, μέλη της ιατρικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπους της εκκλησίας, μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου, καθώς και φορείς του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Στέλιος Πέτσας: Είμαστε δίπλα, αρωγός στον Δήμο Σερρών

Η επιτάχυνση των αναπτυξιακών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και η βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στις Σέρρες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο.

Ο κ.Χρυσάφης παρουσίασε στον κ.Πέτσα τις προτάσεις που έχει υποβάλλει ο Δήμος Σερρών στο «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκατ.ευρώ.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για το έργο της ΔΕΥΑ Σερρών, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ένταξη πρότασης Δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

«Το “Αντώνης Τρίτσης” αποτελεί για μας ένα στοίχημα για την ανάπτυξη του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε αυτό το στοίχημα με την ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση και με σύμμαχο το υπουργείο Εσωτερικών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών, ενώ αναφέρθηκε στη συστράτευση όλων των φορέων των Σερρών τόσο για τα αναπτυξιακά θέματα όσο και για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού στην Περιφερειακή Ενότητα.

Από την πλευρά του ο κ.Πέτσας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα επιταχύνει μέχρι το τέλος του έτους τις διαδικασίες ένταξης των προτάσεων του Δήμου Σερρών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Είμαστε δίπλα, αρωγός στον Δήμο Σερρών, που έχει πετύχει και τη μεγαλύτερη ένταξη στο πρόγραμμα καθώς και στους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε δημοπρατήσεις, συμβασιοποιήσεις και υλοποιήσεις έργων τους επόμενους μήνες, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα τους βοηθήσουν να δούνε με αισιοδοξία το μέλλον», επισήμανε.

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού, ο κ.Πέτσας τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στον νομό Σερρών μέσα από τη συνεργασία του κράτους, της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας και των τοπικών φορέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών πρόσφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών μία πλακέτα του Δήμου, αναμνηστικά δώρα για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τον φημισμένο παραδοσιακό γλύκισμα, Ακανέ Σερρών.