Ήρθαν Ρουμάνοι πυροσβέστες: Για να συνδράμουν στην πυροπροστασία της χώρας μας

Φωτογραφίες από την είσοδο των πυροσβεστών στη χώρα μας από τα σύνορα δημοσίευσε το προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι πυροσβέστες πέρασαν τα σύνορα στον Προμαχώνα προχθες το βράδυ και ήδη έφτασαν στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνουν ως το τέλος του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 200 πυροσβέστες από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία και θα βρίσκονται στη χώρα για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, ώστε να συνδράμουν στην πυροπροστασία της χώρας και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Με την ευκαιρία έναρξης του προγράμματος προ-εγκατάστασης πυροσβεστών (pre-positioning pilot project) από έξι ευρωπαϊκές χώρες, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αναμένεται να υποδεχθεί την πρώτη αποστολή.

photo

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Επιτρόπου Janez Lenarčič, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Αν μη τι άλλο ο πρωην επίτροπος βρήκε έναν τρόπο και να πάρουμε βοήθεια και να μην την πληρώσουμε, αλλά να πάρουμε και χρήσιμο εργαλεία για το μέλλον μας..

Σωστά;