Στο Πλημμελειοδικείο Σερρών: Αρνήτρια η …δικαστίνα!

Τις έντονες αντιδράσεις των συναδέλφων της αλλά και των συνηγόρων που παρίσταντο στο δικαστήριο για την εκδίκαση των υποθέσεων, προκάλεσε η στάση μιας δικαστίνας να μην φορέσει μάσκα κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών.

Η εν λόγω δικαστής έχει εκφραστεί κατά καιρούς δημόσια κατά των “παράνομων και αντισυνταγματικών ΚΥΑ” που αφορούν στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ έχει χαρακτηρίσει “επικίνδυνα και αναξιόπιστα” τα self test. 

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας η δικαστής είχε αναφέρει ενδεικτικά σε άρθρο της και μεταξύ άλλων ότι «Οι μασκοφόροι “σωτήρες” που μας επέβαλαν τη μάσκα (ίσως για να μην είναι οι μοναδικοί) εκλιπαρούν “ανυπτόποδες και χαμαιευνοί” την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να υπάρξει ειδική “νομοθετική πρόβλεψη περί ασυλίας του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού” προκειμένου να απαλλαγούν των ευθυνών τους κατά τη διαχείριση της πανδημίας, δεδομένης και της υψηλής θνησιμότητας των ασθενών».

Τάδε εφη ο ίδιος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρρών, κ. Παναγιώτης Καρύπογλου, που μάλιστα κάνει λόγο για δικαστή που τυγχάνει ανοχής, όπως φαίνεται, απο τα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης…

Εμείς δεν ξέρουμε αν τυγχάνει ανοχής, αλλά κανένας δεν την αναφέρει ως μειωμένης ικανότητας αντίληψης…

Πράγμα πολύ τιμητικό για δικαστή και δη του Πλημμελειοδικείου…