Πλημμύρα – Σέρρες: Ζήτημα παραμένει ακόμα…η ευθύνη;

Το θέμα της αντιπαράθεσης, μεταξύ Δήμου Σερρών και Περιφέρειας, ήταν και παραμένει, το ποιος έχει την ευθύνη από την κόκκινη γέφυρα, μέχρι το Ξενία.

Οι μεν δημοτικοί θεωρούν πως την ευθύνη την έχει η Περιφέρεια, ο δε Σπυρόπουλος θεωρεί πως την ευθύνη την έχει ο Δήμος Σερρών

Στον «καυγά» παρενέβη και ο πρώην Δήμαρχος Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης, που θέλησε να αναμετρηθεί μετά τον Δήμαρχο Σερρών και με τον σημερινό Αντιπεριφερειάρχη για το ζήτημα της εν λόγω ευθύνης

Προσέξτε, κανείς από το Δήμο δεν ασχολείται με το θέμα, καθώς θεωρούν πως όπως και να έχει το θέμα, αφορά το χθες και όχι το αύριο όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Μάλιστα και οι μεν και οι δε, συμφωνούν στην ουσία πως το αντιπλημμυρικό έργο θα πρέπει να το κατασκευάσει η Περιφέρεια, εφαρμόζοντας στην ουσία την μελέτη που πλήρωσε ο Δήμος Σερρών

Ο μόνος που θεωρεί εαυτόν θιγμένο, είναι ο πρώην Δήμαρχος κ. Αγγελίδης που ζητά απευθείας αντιπαράθεση με τον σημερινό Αντιπεριφερειάρχη.

Κάτι που ο Σπυρόπουλος αρνείται καθώς θεωρεί τον Αγγελίδη κομμάτι του …χθές!

Τι λέει στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών;

« Η διεξαγωγή του δημοσίου διαλόγου προϋποθέτει ήπιο πολιτικό κλίμα και απουσία ανοίκειων χαρακτηρισμών. Μαθήματα που παρέδωσε σε όλους εμάς ο Εθνάρχης και από τα οποία προφανώς απουσίαζε ο κ. Αγγελίδης, αφού ποτέ δεν υπήρξε κοινωνός των ιδεών του.

Ο κ. Αγγελίδης αποτελεί παρελθόν για την πόλη μας.

Με το παρελθόν ας ασχοληθεί ο ίδιος.

Εγώ ασχολούμαι με την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας και με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι ατέρμονες προσπάθειες του κ. Αγγελίδη να βρει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που επιζητεί.

Ο μύθος λέει ότι το λιοντάρι αρνήθηκε να παλέψει με τον χοίρο, όσο και αν προκλήθηκε από αυτόν, για να μην λασπωθεί.

Οι νόμοι και τα Φ.Ε.Κ. δεν ψεύδονται.

Ας ρίξει μια ματιά ο κ. Αγγελίδης, διότι φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσει, στην υπ’ αριθ. 99/2018 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η αφαίρεση από τον Δήμο της αρμοδιότητας για τον χείμαρρο των Αγίων Αναργύρων.

Πώς ζητεί κάποιος την απαλλαγή του από κάτι που δεν του ανήκει; Scripta manent.

Ο Σερραϊκός Λαός κουράστηκε από τα λόγια και επιζητεί έργα.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αυτόν τον αγώνα δίνει καθημερινά, προς όφελος όλων των συμπολιτών μας. Δικό μου καθήκον είναι, μαζί με την σημερινή Δημοτική Αρχή, να βρούμε την οριστική λύση στο ζήτημα αυτό.

Και κάτι τελευταίο: οι χαρακτηρισμοί του κ. Αγγελίδη προς το πρόσωπό μου θα βρουν την απάντησή τους στον φυσικό χώρο για κάθε Έλληνα πολίτη, αυτόν της Δικαιοσύνης.-

Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης απευθυνόμενος στον κ. Σπυρόπουλο αναφέρει:

«Ο κ. Σπυρόπουλος, αν πιστεύει πράγματι, ότι λέει την αλήθεια, σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων, ας ανταποκριθεί στο δημόσιο διάλογο που του έχω προτείνει.

Δυστυχώς δεν έρχεται σε δημόσιο διάλογο μαζί μου, γιατί ξέρει ότι είναι ανυπόστατα όλα όσα έχει καταγγείλει εναντίον μου για το θέμα αυτό και υπεκφεύγει με φλυαρίες.

Κι ενώ ξέρει ότι δε λέει την αλήθεια, επικαλείται ανερυθρίαστα και τη ρήση του Κων/νου Καραμανλή ότι η αρετή της δημοκρατίας είναι η αλήθεια. Τι υποκρισία!!!

Τα παλικάρια μιλάνε πρόσωπο με πρόσωπο.

Θα συμφωνήσω μαζί με τον Αγγελίδη, ως προς μια αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο, απλά και μόνο γιατί μου αρέσει ο ..τζερτζελές!

Αλλά αν ήμουν Σπυρόπουλος, δεν θα έμπαινα σε καμία αντιπαράθεση με έναν πρωην Δήμαρχο, οπότε καλά κάνει και δεν μπαίνει σε συζήτηση ο τελευταίος.

Από εκεί και πέρα όμως δεν είναι λογική ούτε η πολιτική αντιπαράθεση στα δικαστήρια, όπως επίσης και οι όποιοι χαρακτηρισμοί.

Σκεφτείτε να έγραφα και εγώ για τον καθένα τους, πως είναι υποκριτές, ψεύτες, λιοντάρια και …γουρούνια!

Δεν θα έριχνα το …επίπεδο;

Χώρια που μαλώνουν σε ξένο ..αχυρώνα!

Apolitic: Μια αλήθεια είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο

Πολύ σωστά γράφει ο φίλος ο apolitic για το ίδιο θέμα: «Για γαλάζια συνωμοσία της Νέας Δημοκρατίας, του Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Αλέξανδρου Χρυσάφη, έκανε λόγο ο τέως Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης, και αναρωτιέμαι εάν θα μπορούσε κάποιος να διαφωνήσει, με την ΄΄αλήθεια΄΄ αυτή που κατατέθηκε ως πολιτική αξιολογική κρίση…

Ισως, μόνο στην περίπτωση που μια άλλη αλήθεια,

Είναι ΄΄ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ΄΄…Μια αλήθεια ας πούμε με ΑΔΑ:75ΠΩΩ10-ΝΨ8 που αναφέρεται στην Απόφαση 99/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών

ΘΕΜΑ: Σχετικά με ανάκληση της με αρ.26210/4-4-2012(ΦΕΚ 1424,τ.Β/2012)

απόφασης του Γ Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης

περί ανάθεσης αρμοδιότητας μελετών και κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων

στον χείμαρρο των Αγίων Αναργύρων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Ζητεί από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την ανάκληση της ανωτέρω απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία ανατέθηκε στον Δήμο Σερρών η αρμοδιότητα για την σύνταξη μελετών, την εκτέλεση και την συμπλήρωση αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και ο έλεγχος τήρησης των κειμένων διατάξεων για τα υδατορέματα, στον χείμαρρο Αγίων Αναργύρων, στο τμήμα του από την Κόκκινη Γέφυρα έως την Γέφυρα της οδού Σιγής.

Και ο λόγος του αιτήματος έχει να κάνει με γαλάζια συνωμοσία?

Οχι ακριβώς.

Βάσει του σκεπτικού της απόφασης του ΔΣ του Δήμου Σερρών με το με αρ.πρ.17168/3-5-2017 έγγραφό του, ο Δήμος ζητά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, στο τμήμα του χειμάρρου από την Γέφυρα της οδού Σιγής, έως την Γέφυρα της Περιφερειακής Οδού.

Διότι ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ δεν είναι δυνατόν να περιοριστεί το φυσικό αντικείμενο του έργου της διευθέτησης του χειμάρρου, στα όρια της περιοχής που αναφέρεται στην υπ.αρ.26210/4-4-2012 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης!!!!!!!!

Ομως οι ερμηνευτικές της νομοθεσίας προσεγγίσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ανέφεραν, με την απόφαση 30318/11-7-2017, ότι δεν δύναται να παραχωρηθεί η επιπλέον αρμοδιότητα, με το αιτιολογικό ότι οι ΟΤΑ Α βαθμού, μπορούν να εκτελούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας μόνο σε υδατορέματα που βρίσκονται εντός των Διοικητικών τους ορίων…

Αλλά όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, το αίτημα του Δήμου Σερρών θα μπορούσε να επανεξεταστεί υπό προϋποθέσεις!!!!!

Λόγω όλων των ανωτέρω παραμέτρων, Δαιδαλώδεις Ερμηνευτικούς της Νομοθεσίας Λαβύρινθους συναντήσαμε… ΄΄Γαλάζια Συνωμοσία΄΄ όμως δεν φαίνεται να είχε ΄΄υφανθεί΄΄, και πως θα μπορούσε άλλωστε, με ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκλεκτό της κυβερνήσεως ΖΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ…

Εκτός εάν ο κ.Πέτρος Αγγελίδης φωτογραφίζει ως ΄΄Γαλάζια Συνωμοσία΄΄ την συμμετοχή του κ. Ηλία Γκότση στο αυτοδιοικητικό σχήμα νίκης της επανεκλογής του…

Θεωρώντας τον, αποκλειστικά υπεύθυνο της αδιέξοδης, όπως αποδείχθηκε, χρονοβόρας και ταυτόχρονα πολυδάπανης ημιτελούς διαδικασίας…»

Διαβάστε επίσης εδώ