ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας – οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι 20% μειωμένοι !

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει σήμερα και πάλι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αιτήματα την επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση της Δημόσιας Υγείας και την επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων του κλάδου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων εφέτος είναι 20% μειωμένοι σε σχέση με πέρυσι»!

Και φυσικά καλά κάνει και σημειώνει πως παρά την αύξηση των ΜΕΘ κανονικών και προσωρινών και παρά το μέγεθος των δωρεών που έγιναν στα νοσοκομεία, οι ΜΕΘ δυστυχώς δεν επαρκούν.

Δεκάδες διασωληνωμένοι σήμερα βρίσκονται εκτός ΜΕΘ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.

Και σε κάθε εφημερία τα νοσοκομεία γεμίζουν 2 με 3 κλινικές περιστατικά κορονοϊού σε βάρος άλλων γενικών παθήσεων, αυξάνοντας την νοσηρότητα και τη θνητότητα από άλλες αιτίες…

Με το δικό μας νοσοκομείο να είναι σε δύσκολη , αλλά όχι και κρίσιμη κατάσταση και τους γιατρούς να χτυπούν από πέντε εως και δέκα εφημερίες…

Και την διοίκηση να είναι ευχαριστημένη από την δουλειά της…

Και το λαό να πληρώνει για να κλείσει μέχρι και τα ραντεβού του στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία

Γιατί;

Γιατί η διαδικασία προγραμματισμού του ραντεβού πραγματοποιείται αποκλειστικά τηλεφωνικά μέσω του 14546, με τις χρεώσεις να είναι από σταθερό με 0,65€ ανά κλήση, από κινητό με 0,62€ ανά κλήση και τις τιμές να συμπεριλαμβάνουν τον ΦΠΑ.

Δείτε επίσης