Μαίνεται ο πόλεμος για το κυλικείο του Νοσοκομείου Σερρών

Χωρίς κυλικείο το Νοσοκομείο Σερρών

Αν βρεθείτε στο Νοσοκομείο Σερρών καλά θα κάνετε να πάρετε καφέ από πριν , από κάπου από την πόλη, μιας και δεν λειτουργεί εδώ και πέντε ημέρες το κυλικείο του νοσοκομείου.

Ο ιδιώτης που βρισκόταν εκεί μέχρι και πριν από μια βδομάδα, έφυγε με έξωση, όχι γιατί δεν πλήρωνε το καλώς ή κακώς μεγάλο ενοίκιο στο Νοσοκομείο μας, αλλά γιατί δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ένας άλλος συμπολίτης μας που διεκδίκησε την μίσθωσή του, έστω και χωρίς χρήματα, μιας και ήταν ανάπηρος πολέμου.

Βέβαια το Νοσοκομείο για εννέα με δέκα χρόνια, γιατί τόσα κράτησε όλη υπόθεση, βρέθηκε από το πρωί του Σαββάτου χωρίς κυλικείο, καθώς ο «ανάπηρος πολέμου» μετά την δικαίωσή του από το ΣΤΕ προχώρησε στην έξωση της εταιρείας που νοίκιαζε το κυλικείο και κατόπιν το σφράγισε προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να το λειτουργήσει .

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ: Η Ιστορία πίσω από το κυλικείο του Νοσοκομείου Σερρών

Η ιστορία βέβαια του κυλικείου του νοσοκομείου ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, μιας και με την μεταφορά του Νοσοκομείου στην νέα του θέση το 2003 ή 2004 νομίζω, το κυλικείο το λειτούργησε μια μη κερδοσκοπική εταιρία με το όνομα «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» , που ήταν μια «πατέντα» όπως έλεγαν και οι περισσότεροι στην οποία συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το ίδιο νομίζω το Νοσοκομείο και αν θυμάμαι καλά το ΚΑΑΜΕΑ, οι οποίοι και έπαιρναν τα κέρδη του.

Βέβαια από τα κέρδη του κυλικείου πληρωνόταν νομίζω και οι εργαζόμενες στον παιδικό σταθμό του Νοσοκομείου και κάποτε επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος και έβαλε τέλος στο όλο σύστημα που έκοβε πόρους από το Νοσοκομείο μας.

Τώρα το που οδηγήθηκε εκείνη η υπόθεση θα σας γελάσω, μιας και δεν το έψαξα, αλλά το σίγουρο είναι πως τώρα που δεν θα υπάρχει ενοίκιο στο κυλικείο, λογικά θα δούμε και καλύτερες τιμές, μιας και μέχρι σήμερα οι τιμές ήταν πολύ υψηλές.

Όπως και το ενοίκιο!

Μπορεί το μόνιμο θέμα στα πηγαδάκια του Νοσοκομείου Σερρών να είναι σταθερά το κυλικείο και το που θα καταλήξει, αλλά ένα ακόμα θέμα απασχόλησε την διοίκηση που παρεμπιπτόντως μετρά μέρες ή ώρες για την αποχώρηση της.

Νοσοκομείο Σερρών: Οι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου ζητούν ανανέωση συμβάσεών

Οι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου στο νοσοκομείο μας ζητούν την ανανέωση των συμβάσεών τους , μιας και πρόκειται για προσωπικό που εργάζεται στον τομέα της εστίασης, της φύλαξης, της καθαριότητας και του ιματισμού.

Μάλιστα τα μέλη της επιτροπής αγώνα των συμβασιούχων του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου, λέγοντας «όχι στις απολύσεις και όχι στην επιστροφή του εργασιακού μεσαίωνα των εργολάβων».

Το ωραίο είναι πως στο πλευρό των συμβασιούχων τάχθηκε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και από ότι φαίνεται μια άλλη γενιά συμβασιούχων, βαδίζει προς την μονιμοποίηση και μάλιστα κόντρα στις συνταγματικές διατάξεις!

Διαβάστε και εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here