«Πόλεμος» στις Σέρρες: Οργή για την κατάπτυστη συμφωνία – πολιορκήθηκαν» τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

«Πόλεμος» στις Σέρρες: 2000 πατριώτες «πολιορκούν» τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Οργή για την κατάπτυστη συμφωνία – (βίντεο)

Καπνογόνα και συνθήματα – Ποτάμι οργής και αγανάκτησης σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την αστυνομική διέυθυνση

Διαδηλωτές έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών καταλήγοντας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ανάβοντας κροτίδες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και υπολογίζεται ότι σε αυτή συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι των Σερρών οι οποίοι διαδηλώνουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα μέτρα ασφάλειας χαρακτηρίζονται πρωτόγνωρα για την πόλη καθώς στο κέντρο της και δη στη πλατεία Εμπορίου, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακροβολιστεί δεκάδες αστυνομικοί καθώς και μια διμοιρία των ΜΑΤ για παν ενδεχόμενο.

Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, ηχούν τύμπανα, το συγκεντρωμένο πλήθος ανεμίζει Ελληνικές σημαίες τραγουδώντας τον ύμνο της Μακεδονίας, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές ανάβουν καπνογόνα και ταυτόχρονα ακούγονται υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του Σερραίου υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε το πρωί πώς: «ναι, το όνομα μας είναι η ψυχή μας και η Μακεδονία είναι ελληνική, αλλά η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτό που σήμερα είναι μέσα στα γεωγραφικά μας όρια, όπως τα περιγράφουν διεθνείς συνθήκες».

«Το Μελένικο λοιπόν είναι στη βουλγαρική Μακεδονία και η Πελαγονία, το Μοναστήρι είναι στην πρώην Γιουγκοσλαβία», «οι Μητροπόλεις όλες ήταν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Και η Πελαγονία και η Στόβη και τα Σκόπια.

Και αυτοί οι άνθρωποι είχαν αναφορές ρωμαίικες» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην κοινή διαδρομή με αυτούς τους λαούς στην περιοχή μέσα στους αιώνες.

 

Μετά από συνέντευξη στο περιοδικό SocialProfile η Αφροδίτη Σταμπουλή δήλωσε

Τι πιστεύετε ότι περιμένει από εσάς ο Σερραικός λαός;
Α.Σ.: Αυτό που μπορεί να περιμένει είναι να συνεχίσω, έντιμα και σταθερά, να στηρίζω την εφαρμογή στον τόπο μας, με τον αποδοτικότερο τρόπο, εκείνων των πολιτικών που υλοποιούν τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μετά τα μνημόνια, με προτεραιότητα στις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here