Για την πολιτεία των ευχών Ομόφωνη η απόφαση στο Δ.Σ Σερρών

Πολιτεία των ευχών: ομόφωνη η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών

Τι κι αν κάποιοι δεν ψήφισαν την απόφαση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΗΣ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για την πολιτεία των ευχών πέρασε ομόφωνα, μετά βέβαια και τις απαραίτητες διευκρινήσεις και επεξηγήσεις του κ.Χρυσάφη στο σώμα.

Πράσινο φως στην ΚΕΔΗΣ για τη πολιτεία των ευχών

Ομόφωνα λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έδωσε το πράσινο φως στην ΚΕΔΗΣ να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, έτσι ώστε η Πολιτεία των ευχών, για έβδομη συνεχόμενη φορά, να λαμπρύνει τις γιορτές των Σερραίων Δημοτών.

Χρειάστηκε βέβαια η διαβεβαίωση του Δημάρχου Σερραίων, πως θα παραμείνει στην οδό Δορυλαίου ο κύριος όγκος, της εκδήλωσης, καθώς λίγες από της δράσεις θα μεταφερθούν στην πλατεία, κυρίως λόγω «κανονιστικής», που δεν προβλέπει ανάλογες χρήσεις χώρου στην οδό Κ.Καραμανλή και στην Πλατεία Ελευθερίας

Όλη η πόλη μια γιορτή η φετινή πολιτεία των ευχών

Η πολιτεία των ευχών για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα προσπαθήσει να φέρει ένα ξεχωριστό εορταστικό κλίμα, όχι μόνο στην οδό Δορυλαίου, αλλά και στην οδό Κ.Καραμανλής, πολύ δε περισσότερο στην πλατεία Ελευθερίας, καθώς η κεντρική σκηνή της Πολιτείας των ευχών, θα μεταφερθεί στο κέντρο, ενώ μια δεύτερη μικρότερη εξέδρα, θα βρίσκεται στην οδό Δορυλαίου.

Αιτία, η αδυναμία της σημερινής Δημοτικής αρχής να προλάβει να αλλάξει την «κανονιστική» και να προλάβει τις ημερομηνίες, έτσι ώστε να μπορέσει να μεταφέρει όπως έχει δεσμευτεί από την προεκλογική εκστρατεία της, όλη την γιορτή της πολιτείας των ευχών, στο κέντρο της πόλης.

Πολιτεία των ευχών για 7η συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Σερρών

Άρα για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών θα διοργανώσουν από κοινού, την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της «Πολιτείας των Ευχών», στο Κεντρικό Πάρκο της πόλης μας στην οδό Δορυλαίου

Από την ώρα όμως που η Κεντρική σκηνή θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας και όλοι οι σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης/) είναι σύμφωνοι με αυτή την απόφαση, είναι λογικό να συμφωνήσουν και οι επαγγελματίες, που ήθελαν ένα μεγάλο μέρος της γιορτής να μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία

Η φετινή Πολιτεία λογικά θα είναι ανανεωμένη και λαμπερή και θα ξεκινάει από την Δορυλαίου και θα επεκτείνεται μέχρι και την πλατεία Ελευθερίας , όπως διαβεβαίωσε ο κ.Χρυσάφης το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις ενστάσεις που δημιούργησε, η αντιπολίτευση, τόσο για τον χώρο, όσο και για τις δράσεις που προβλέπονται για φέτος.

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών

Ενώ κανένας δεν είχε όρεξη στο Δημοτικό Συμβούλιο να ανέβουν οι τόνοι, κάποιοι αδέξιοι χειρισμοί, τόσο από το προεδρείο, όσο και από την αντιπολίτευση, ανέβασαν τους τόνους της αντιπαράθεσης, όταν η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, δεν έδινε τις απαραίτητες εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το κλίμα άλλαξε ο ίδιος ο Δήμαρχος, που έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις και όχι απλώς πήρε την απαραίτητη συναίνεση από το σώμα, αλλά και άλλες 25 χιλιάδες ευρώ, για το ΔΗΠΕΘΕ, το οποίο και αυτό από την πλευρά του θα συμβάλει, έτσι ώστε η Πολιτεία των Ευχών, να μπορέσει να προσφέρει στιγμές χαράς και διασκέδασης στους Σερραίους πολίτες.

Άρα και η φετινή διοργάνωση θα έχει αγαπημένους καλλιτέχνες, τοπικά μουσικά σχήματα, νεανικές και σχολικές μπάντες, χορωδίες, κ.λ.π.

Επιπλέον για πρώτη φορά φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων θα πραγματοποιηθεί εκτός Δορυλαίου, σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εορταστικό κλίμα και να ενισχυθεί με αυτό τον τρόπο μας η κίνηση στην αγορά.

Επίκεντρο όμως και φέτος θα είναι το κεντρικό πάρκο του Θερινού Θεάτρου , όπου χιλιάδες λαμπιόνια, θα ανάψουν για να διώξουν την καταχνιά του χειμώνα, χαρίζοντας «ζεστές» στιγμές χαράς σε όλους τους Σερραίους.

Το πως θα είναι ακριβώς ο σκηνικός διάκοσμος δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά είναι δεδομένο πως υπάρχουν πολλά υλικά από όλες τις προηγούμενες χρονιές και φυσικά πολλά νέα λαμπιόνια και σπιτάκια και φυσικά τα κλασικά λούνα παρκ για να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους

Το που θα μπει το παγοδρόμιο, το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το Carousel, το τρενάκι και τα άλλα παιχνίδια που θα πλαισιώσουν την πολιτεία, θα γίνει γνωστό τις προσεχείς ημέρες, καθώς τρέχουν οι ημερομηνίες, τόσο στο Δήμο, όσο και στην ΚΕΔΗΣ για τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Όσο για το πότε θα ξεκινήσει η πολιτεία, η αλήθεια είναι πως αυτό έμεινε ακόμα επτασφράγιστο μυστικό.

Διαβάστε και αυτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here