Στηρίζει η Αντιπεριφέρεια την «Πολιτεία των ευχών»

Σπυρόπουλος και Χρυσάφης την Τρίτη το βράδυ γιορτάζουνε ΜΑΖΙ – Στηρίζει η Αντιπεριφέρεια την «Πολιτεία των ευχών»

Με μια κορυφαία διοργάνωση, μπροστά στο ιστορικότερο κτήριο της πόλης, συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στις εκδηλώσεις των εορτών, στην πόλη των Σερρών την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019,στις 7.00 μ.μ., θέλοντας να δείξει από την πλευράς της , πρώτο ότι στηρίζει την «Πολιτεία των ευχών», μιας και η εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας είναι ενταγμένη και στις εκδηλώσεις του Δήμου μας

Η εορταστική εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη φωταγώγηση του κτηρίου του Διοικητηρίου και θα συνεχισθεί με ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα

Την Τρίτη το βράδυ η Αντιπεριφέρεια Σερρών ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Με μια παρουσία τόσο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου , όσο και της Τομεάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κατερίνας Περιστέρη θα γίνει η φωταγώγηση του κτηρίου του Διοικητηρίου, αλλά και θα συνεχισθεί με ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα την ερχόμενη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019,στις 7.00 το απόγευμα.

Η κορυφαία διοργάνωση, μπροστά στο ιστορικότερο κτήριο της πόλης, θα ξεκινήσει με τη φωταγώγηση του κτηρίου του Διοικητηρίου και θα συνεχισθεί με ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της Αντιπεριφέρειας Σερρών περιλαμβάνει:

Συναυλία με τις πιο διάσημες άριες & χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Συμμετέχουν οι χορωδίες: Παραδοσιακά Σύνολα Β΄ Γυμνασίου & Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών, Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «The Voices» του Ωδείου Σερρών Βασίλη Ταπέ, Χορωδία  Βυζαντινής Μουσικής, «Άγιος Νικήτας ο Νέος» & Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικης Ιεράς   Μητροπόλεως    Σερρών και Νιγρίτης και τέλος η Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης»

Η κορύφωση της μουσικής βραδιάς θα γίνει με τους Έλληνες Διεθνείς Λυρικούς καλλιτέχνες, τον κ. Φίλιππο Μοδινό και την κ. Κασάνδρα Δημοπούλου ενώ στο πιάνο θα είναι ο  Κωνσταντίνος Γαρίπης

Φίλιππος Μοδινός (Μονωδός, Τενόρος, Πιανίστας, Αρχιμουσικός)

Ο Φίλιππος Μοδινός γεννήθηκε στη Βρέμη και αρχικά μελέτησε κλασικό τραγούδι με τους γονείς του, Τζων Μοδινό και Τζένη Δριβάλα, με τους οποίους άρχισε να εμφανίζεται σε παραστάσεις από παιδί.

Σπούδασε φωνητική, πιάνο και διεύθυνση ορχήστρας στο Κολλέγιο Μουσικής Τρίνιτυ του Λονδίνου και ως πιανίστας έχει συμπράξει με τους οργανισμούς «Εταιρεία Λιστ» και «Εταιρεία Αλκάν» και εμφανίστηκε σε αίθουσες συναυλιών του Λονδίνου

Εργάζεται ως τραγουδιστής, πιανίστας, μαέστρος και παραγωγός, με εμφανίσεις σε Ελλάδα (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Κήπου και Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη κ.α.), Αγγλία (Royal Opera House, Barbican Centre, St John’s Smith Square), Ιταλία (Bellano Lirica, Seriate), Ισπανία, Γαλλία, Αμερική, Κύπρο (16ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου) και Αίγυπτο (Όπερα Αλεξάνδρειας), ενω μαζί με την υψίφωνο Κασσάνδρα Δημοπούλου ίδρυσε την εταιρεία Skull of Yorick Productions.

Από την πλευρά της η μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε μουσική στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε τις Πτυχιακές σπουδές της στη Γερμανία από όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα Μονωδίας και Εξειδίκευση στην Όπερα

Έκανε Μεταπτυχιακό (Master in Arts) στη Royal Academy of Music London, ως υπότροφος του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, των Athena Scholarship και Newton Scholarship και με την υποστήριξη των Life Action Trust και Josephine Baker Trust και σήμερα είναι διευθύντρια του δημοτικού Ωδείου Σερβίων.

Η Κασσάνδρα Δημοπούλου επέλεξε με τον σύντροφό της Φίλιππο Μοδινό να εγκατασταθούν στην Θεσσαλονίκη  και για όσους γνωρίζουν έστω για λίγο τα δρώμενα της πόλης έχουν αναβαθμίσουν με την παρουσία τους και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν όχι μόνο το λυρικό τραγούδι στην Θεσσαλονίκη, αλλά και το Πολιτιστικό πρόσωπο της πόλης.

Η παρουσία αυτών των σπουδαίων Λυρικών Τραγουδιστών από τη Θεσσαλονίκη, που έχουν συμμετέχει σε συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές μητροπόλεις, θα δώσει ένα σύγχρονο και οικουμενικό πολιτιστικό πνεύμα στην όλη εκδήλωση.

Και ασφαλώς η συνύπαρξη πολλών χορωδιών και καλλιτεχνικών σχημάτων του Νομού καθώς και του  Μουσικού Σχολείου Σερρών σε συνδυασμό με αυτή των σπουδαίων  Λυρικών καλλιτεχνών αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο του Νομού, την οικουμενικότητα του Πολιτισμού, την ανάγκη της συνέργιας συλλόγων και φορέων, αλλά τόσο και την κοινωνικοποίηση των πολιτών, όσο και τον εθελοντισμό.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη με την λαμπρή αυτή εκδήλωση  προσκαλούν όλους τους Σερραίους  και τις Σερραίες σε αυτή τη εορταστική συνάντηση , στο αντάμωμα πολιτισμού, αισιοδοξίας και αλληλλεγγύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here