Πολιτική η απόφαση της ΚΕΔΗΣ σύμφωνα με τον Β.Τερζή

Πολιτική ήταν η απόφαση της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με τον πρωην δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Βασίλη Τερζή.

Η οριζόντια μείωση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού που εργάζεται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Σερρών (Κ.Δ.ΑΠ.) είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση

Και με εξαίρεση τους εργαζόμενους στα Κ.Δ.ΑΠ Μ.Ε.Α. και άλλες 6 περιπτώσεις, στο υπόλοιπο προσωπικό η σύμβαση του μετατράπηκε από 8ωρη σε 6ωρη και από 4ωρη σε 3ωρη. Πολιτική Απόφαση, για οριζόντια μείωση 25% των αποδοχών των εργαζομένων.

Σε μια εποχή και συγκυρία που η κοινωνία πασχίζει να βρει το ρυθμό της μετά από είκοσι μήνες πανδημίας και «lockdown» και έναν Χειμώνα που προβλέπεται «βαρύς» με τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, τον πληθωρισμό σε όλα τα είδη και τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Πολιτική Απόφαση και όχι Οικονομική διότι στον προϋπολογισμό της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. υπάρχει απόθεμα στους κωδικούς, αποτέλεσμα της πλεονασματικής λειτουργίας των Κ.Δ.ΑΠ. τα τελευταία χρόνια, της εξυγίανσης και ορθολογικής οικονομικής χρήσης των προηγούμενων Διοικήσεων.

Με 50.000 – 55.000 ευρώ λύνεται το πρόβλημα τη φετινή χρονιά, αρκεί μία αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Επιχείρησης.

Πολιτική Απόφαση, σε μια Επιχείρηση που δε λειτουργεί με τα κριτήρια του Ιδιωτικού τομέα.

Το προσωπικό προσλαμβάνεται με διαδικασία Α.Σ.Ε.Π., με τυπικά και πρόσθετα προσόντα, με μόρια, καταμέτρηση, αξιολόγηση και Κεντρικό Έλεγχο. 

Πολιτική Απόφαση σε μια Επιχείρηση που είναι Κοινωφελής, γεγονός που δηλώνει πως μέσω αυτής ο Δήμος ασκεί Κοινωνική Πολιτική και δίνει στον Σερραίο Πολίτη μακροχρόνιες κοινωνικής παροχές. 50 έως 100 οικογένειες, με χαμηλό εισόδημα, κοινωνικά κριτήρια και πλήρη φάκελο ενώ κόπηκαν από το πρόγραμμα θα μπορούσαν δωρεάν να συμμετάσχουν στις δομές της Κ.Ε.ΔΗ.Σ, προσφέροντάς στα μέλη τους ουσιαστική βοήθεια, ανακούφιση και αναγνώριση.   Πολιτική Απόφαση, σε ένα πρόβλημα που δεν οφείλεται «αποκλειστικά» στους εργαζόμενους ούτε φυσικά στη Δημοτική Αρχή. Το έγραψα και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η υπέρμετρη και ανεξέλεγκτη αδειοδότηση για τη δημιουργία πολυάριθμων Ιδιωτικών Κ.Δ.ΑΠ. στον Δήμο μας και σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να λάβουν υπ’ όψη πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια αλλά και τα τοπικά οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τη μείωση του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος, οδήγησαν σε αυτήν την «εκρηκτική κατάσταση». Είναι καταδικασμένα τα περισσότερα (Δημόσια και Ιδιωτικά Κ.Δ.ΑΠ.) εάν δεν αλλάξει η Κεντρική Πολιτική Φιλοσοφία, ο Σχεδιασμός, ο Προγραμματισμός και η Χρηματοδότηση, να κλείσουν.

Πολιτική Απόφαση, για εργαζόμενους που σε καθεστώς ομηρίας περιμένανε την τελευταία ημέρα, 30 Σεπτεμβρίου, την έξτρα χρηματοδότηση του Υπουργού (μειωμένη κατά 5 εκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι), αποτέλεσμα των ασφυκτικών πιέσεων της Κ.Ε.Δ.Ε, των Δημάρχων και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων (της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.ΔΑ.Π.) και μπράβο σε όλους.      

Πολιτική Απόφαση σε μια λάθος εποχή, που ενώ λείπει ο «Άρτος» εμείς επενδύουμε στα «Θεάματα».   

Τάδε έφη λοιπόν ο Βασίλης Τερζής, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερρών που ο ίδιος επένδυσε και στήριξε πολιτικές που επέφεραν λογικά «Άρτο» και όχι «Θεάματα»….

Αλλά είπαμε το να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι μια αρχή ενός έρωτα που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή.

Και σε αυτό νομίζω συμφωνεί και ο πρώην Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης….