Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτή που «δίκασε» τη Μακεδονία

Η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα καλά μελετημένο έγκλημα

Γράφει ο Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος*

Για να επιτευχθεί χρειάστηκαν πολλοί άνθρωποι.

Άλλοι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο κι άλλοι ήταν οι κομπάρσοι της υπόθεσης.

Όλοι όμως έκαναν καλά την δουλειά τους.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2018 εκδικάστηκε στην αυξημένη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών που κατέθεσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις (μεταξύ αυτών και η ΠΟΠΣΜ της οποίας ήμουν Πρόεδρος).

Πρόεδρος του ΣτΕ ήταν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Από την στιγμή που ανέβηκε στην Έδρα ήταν ολοφάνερο ότι αντιμετώπιζε το μείζον εθνικό ζήτημα ως μια υπόθεση ρουτίνας.

Στους δικηγόρους μας έδωσε τον «άπλετο» χρόνο των 10 λεπτών για να στηρίξουν τα δίκαια της Μακεδονίας.

Μολονότι ο χρόνος της αγόρευσης των δικηγόρων μας ήταν περιορισμένος η κα Σακελλαροπούλου τους διέκοπτε συνεχώς ΑΝΤΙΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (δεν γίνεται διάλογος κατά τη διάρκεια της αγόρευσης).

Στην προσπάθεια των νομικών μας να εξηγήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης και την παρουσίαση των υπαρχόντων επιπτώσεων  της προδοτικής συμφωνίας έγινε αναφορά στην ίδρυση ΤΡΙΤΟΥ Σωματείου στην Μακεδονία με την επωνυμία ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ.

Η κα Σακελλαροπούλου διέκοψε και πάλι την αγόρευση λέγοντας με περίσσεια ειρωνεία «…είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν»

Ανέχθηκε και ενθάρρυνε την εισηγήτρια Αικατερίνη Χριστοφορίδου να καταργήσει την διαδικασία του ΣτΕ στο ακροατήριο, επιτρέποντάς της να απαγγέλει ΨΥΘΙΡΙΣΤΑ την εισήγησή της, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες/φωνασκίες του ακροατηρίου.

Έτσι η εισήγηση του ΣτΕ απεκρύβη από τον λαό διότι δεν κρατούνται πρακτικά.

Όταν οι συνήγοροι του Υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξαν ΔΗΜΟΣΙΑ στην αγόρευσή τους ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 ΔΕΝ καθόρισε τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Γιουγκοσλαβίας κι ότι αυτό έρχεται να το πράξει η Συμφωνία των Πρεσπών, ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ προκάλεσε στην «ακριβοδίκαιη» Πρόεδρο του ΣτΕ.

Η παραποίηση της Ιστορικής αλήθειας έδειξε να μην ενοχλεί την κα Σακελλαροπούλου

Κλείνοντας την διαδικασία μας ανακοίνωσε ότι έχουμε διορία μέχρι την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 να προσκομίσουμε συμπληρωματική δικογραφία.

Για τα «μάτια του κόσμου» ανακοίνωσε και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα συνεδρίαζε η Ολομέλεια για να σταθμίσει όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν.

Πράγματι στην εκπνοή της προθεσμίας καταθέσαμε επιπλέον 600 σελίδες (τις φωτοτυπήσαμε επί 31 φορές, όσοι και οι Σύμβουλοι της Ολομέλειας) για να ενσωματωθούν στο φάκελλο της αίτησης ακύρωσης της προδοσίας της Μακεδονίας.

Μέσα σε αυτές τις σελίδες συμπεριλήφθηκε το στοιχείο που ξεπερνούσε το θέμα της κυβερνητικής πράξης…ήταν η απόφαση του Γαλλικού ΣτΕ που λέει ότι στο Ενωσιακό Δίκαιο ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ κι ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠ¨Ο ΤΟ ΣτΕ.

Η επίκληση της «κυβερνητικής πράξης» αποτελεί κατάλοιπο ολοκληρωτικών καθεστώτων και τριτοκοσμικών χωρών.

Η κα Σακελλαροπούλου ΟΥΔΕΜΙΑ σημασία έδωσε όμως…

Σε 22 ώρες βγήκε η απόφαση…

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

«ΤΟ ΣτΕ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΑΖΕΙ θέματα Εξωτερικής Πολιτικής».

Κάποιο «πουλάκι» που γνώριζε πρόσωπα στο ΣτΕ μας είχε πει ότι αν είχαμε τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το μέρος μας θα είχε αίσιο τέλος η δίκη…όπως φάνηκε ούτε κι αυτός ήταν μαζί μας.

Ωστόσο βρέθηκε ΕΝΑΣ δικαστής που βροντοφώναξε ότι Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ…ο κ.Ποταμιάς…που ψήφισε υπέρ της ακύρωσης της προδοσίας της Μακεδονίας.

Γι αυτό μπορούμε να λέμε ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…!

Άραγε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών το 1992 αντιμετώπισαν το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ως «θέμα Εξωτερικής Πολιτικής»; Ή ως ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ;

Άραγε αν ο Κοτζιάς υπέγραφε με τους Τούρκους να παραχωρηθεί το Αιγαίο θα μπορούσε να το πράξει ΕΛΕΥΘΕΡΑ;

Αφού δεν υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο ΠΟΙΟ δικαστήριο ΟΦΕΙΛΕΙ να ελέγξει την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας από κάποιον υπουργό Εξωτερικών;

ΚΑΝΕΝΑ;

Για πρώτη φορά στα χρονικά του ΣτΕ βγήκε απόφαση σε 22 ώρες και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ΕΘΝΙΚΟ θέμα. 

Δυστυχώς ως Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν καταθέσαμε ΑΓΩΓΗ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑΣ… 

Αν το είχαμε πράξει, σήμερα δεν θα ντρεπόμασταν σήμερα που η και Σακελλαροπούλου προτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

Ο Μητσοτάκης με αυτήν την επιλογή συνεχίζει να ΦΤΥΝΕΙ τους Μακεδόνες… συνεχίζει να ΑΠΩΘΕΙ όσους σκέφτονται πατριωτικά. 

Ο Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος είναι τ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here