Προεκλογική δέσμευση και ανάγκη στο Δήμο Σιντικής γίνεται …πραγματικότητα!

Υπεγράφη στο Δημαρχείο Σιντικής, το συμβόλαιο αγοράς του κτιρίου του Γεωργικού Συλλόγου Χαρωπού από το δήμο Σιντικής, το οποίο θα αποτελέσει τον νέο πολιτιστικό πολυχώρο όλων των Συλλόγων του Χαρωπού.

Το συμβόλαιο υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη και του Προέδρου του Γεωργικού Συλλόγου Χαρωπού.

Η αλήθεια είναι πως μια προεκλογική δέσμευση και πάνω από όλα μια ανάγκη της περιοχής γίνεται …πραγματικότητα.

Αν τώρα γίνει πράξη η δέσμευση του Δημάρχου πως θα προχωρήσει και στα άλλα χωριά, ώστε όλα τα χωριά να έχουν το δικό τους Πολιτιστικό Πολυχώρο, ε τότε θα μιλάμε για ..θαύμα!

Εκτός όμως αυτού και ένα εγκαταλειμμένο πάρκο, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους βόρεια του Νέου Πετριτσίου, δείχνει να αξιοποιείται και να αναδεικνύεται με πρωτοβουλία κάποιων εθελοντών αρχιτεκτόνων ξύλου από το εξωτερικό, που τις μέρες αυτές πραγματοποιούν μικρά σύνθετα έργα για αναψυχή, χαλάρωση αλλά και χρήση για πολιτιστικές εκδηλώσεις από την τοπική κοινωνία.

Πρόκειται για την «Ομάδα Άμεσης Αρχιτεκτονικής Παρέμβασης», που έχει έδρα τη Νορβηγία και η οποία αποτελείται από αρχιτέκτονες που σπούδασαν στο ίδιο πανεπιστήμιο παλαιότερα.

Μέσω της εθελοντικής ομάδας που έχουν συστήσει, τους δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούν εκ νέου, αφού σήμερα οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στις ιδιαίτερες πατρίδες τους όπου ζουν και εργάζονται, δημιουργώντας νέα project σε μικρές κοινωνίες.

Στην εθελοντική δράση στο Νέο Πετρίτσι, συμμετέχουν 17 αρχιτέκτονες από 13 χώρες συνολικά (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λιθουανία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Σουηδία, Ουκρανία, Ινδία, Σλοβακία) ενώ τον συντονισμό της ομάδας έχει η Σερραία αρχιτεκτόνισσα Ιουλία Ελευθεριάδου ενώ τη γενική επίβλεψη ο Ισπανός καθηγητής αρχιτεκτονικής Αlberto Altes Arlandis.

Κάτοικοι και επαγγελματίες του Νέου Πετριτσίου, στηρίζουν την προσπάθεια των ξένων εθελοντών, φιλοξενώντας τους στα σπίτια τους, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση για την αγορά υλικού ή παρέχοντας εργαλεία και αναγκαία εξαρτήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ξένη ομάδα αρχιτεκτόνων, βρίσκονται στην περιοχή του δήμου Σιντικής.

Το 2015 μάλιστα στο Καπνόφυτο κατασκεύασαν ένα ξύλινο καταφύγιο, στην έξοδο του «Σκοτεινού Φραγγιού» με τον γραφικό καταρράκτη, που αποτελεί πραγματικό κόσμημα, ενώ το ερχόμενο Σάββατο στην αίθουσα τους ΚΑΠΗ Ν.Πετριτσίου, η ομάδα θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα της εθελοντικής τους εργασίας στο Πάρκο της Λόντζας.

Να σημειωθεί πως αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε αξιοποίηση και ανάδειξη του μικρού καταρράκτη της Σουλτανίτσας στην Κοιλάδα της Λόντζας στο Νέο Πετρίτσι, μετά από πρόταση της τοπικής κοινωνίας ώστε ν’ αποτελέσει επισκέψιμο τουριστικά σημεία, πράγμα το οποίο δεν έγινε λόγω άρνησης της Δασικής Υπηρεσίας.

Και μετά μου λες ρε φίλε πως η υπηρεσίας έχει κάνει άλματα προόδου;

Βρε χειρότεροι και από την αρχαιολογία είστε!

Ή κάνω λάθος;

Υπενθυμίζουμε φυσικά και αυτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here