Προεκλογική περίοδος στον Δήμο Σερρών με Αντιπαράθεση Χρυσάφη- Αραμπατζή!

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος στον Δήμο Σερρών

Αντιπαράθεση Χρυσάφη- Αραμπατζή

Για τα έργα στο Σκούταρι

H αρχή έγινε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Χρυσάφη στο Σκούταρι όπου ο τελευταίος αναφέρθηκε στους στόχους του συνδυασμού του και στα έργα που προτίθεται να φτιάξει όπως η επέκταση και η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ,

οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για αντιπλημμυρική προστασία στην Κουμαριά, στην Πεπονιά, στην Κ. Καμήλα και στο Σκούταρι,

η δημιουργία Γραφείου Στήριξης και Ενημέρωσης Αγροτών και η δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού στην Κ. Καμήλα

Ο κ. Αραμπατζής δεν άφησε να «πέσει κάτω η μπάλα» και απάντησε σε έντονο ύφος πως η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης έχει γίνει εδώ και χρόνια,

οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για αντιπλημμυρική προστασία στην Κουμαριά, στην Πεπονιά, στην Κ. Καμήλα και στο Σκούταρι,

δεν αφορούν τον Δήμο, αλλά το ίδιο το κράτος, η δημιουργία Γραφείου Στήριξης και Ενημέρωσης Αγροτών

ήδη έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια και τέλος

ο βιολογικός καθαρισμός στην Κ. Καμήλα βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης

Στην απάντησή του ο κ. Χρυσάφης μιλάει για πανικό της απερχόμενης δημοτικής αρχής που την οδηγεί στο να περιγράφει έναν εικονικό Δήμο, που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα,

καθώς η καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι του Δήμου είναι σκληρή, αποτέλεσμα μιας σειράς ελλείψεων και παραλείψεων με δυσμενείς συνέπειες στη ζωή μας.

Θεόδωρος Αραμπατζής:

Παραπλανά τους δημότες ο Χρυσάφης

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξανδρου Χρυσάφη εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο Θόδωρος Αραμπατζής με αφορμή όλα όσα είπε ο κ Χρυσάφης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Σκούταρι.

Ο κ Αραμπατζής από την πλευρά του κάλεσε τον κ.Χρυσάφη να μην υπόσχεται έργα που ήδη πραγματοποιούνται ή έχει δρομολογηθεί η κατασκευή τους.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας και του κ.Αραμπατζή έχει ως εξης:

Στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του κ. Χρυσάφη στο Σκούταρι δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τις πολιτικές επιλογές του, αλλά ούτε και τις προεκλογικές εξαγγελίες του

Για τι να πρωτομιλήσει κανείς;

Την επέκταση και την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στο Σκούταρι που έχει γίνει εδώ και χρόνια;

Τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που υπόσχεται ο κ. Χρυσάφης για αντιπλημμυρική προστασία στην Κουμαριά, στην Πεπονιά, στην Κ. Καμήλα και στο Σκούταρι, που δεν αφορούν καν τον Δήμο, αλλά το ίδιο το κράτος και τις υπηρεσίες του;

Την δημιουργία Γραφείου Στήριξης και Ενημέρωσης Αγροτών που ήδη έχουμε δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια;

Ή τέλος την δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού στην Κ. Καμήλα που ήδη όμως βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης (αγωγοί μεταφοράς λυμάτων) και λογικά άλλη μια φορά πιάνεται …αδιάβαστος.

(Με το αριθ. πρωτ. 6454/14-06-2018 έγγραφο της η ΔΕΥΑ Σερρών υπέβαλλε πρόταση για αίτηση χρηματοδότησης στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, Άξονας Προτεραιότητας:

«Βελτίωση των Βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων», στο Υπουργείο Εσωτερικών για το έργο με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ για : α) Αποχετευτικά δίκτυα με την μέθοδο δικτύων κενού ΤΚ Κάτω Καμήλας, β) Κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού, αντλιοστασίου ακαθάρτων Νοσοκομείου και δικτύων ΑΠΧ στην Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη Σερρών», συνολικού προϋπολογισμού 4.132.550,00 € πλέον ΦΠΑ. Και μετά την έγκριση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ήδη βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης)

Επίσης καλό θα είναι ο κ. Χρυσάφης να μας πει από πότε μπορούν οι Δήμοι να κατασκευάζουν νηπιαγωγεία, τόσο στο Σκούταρι, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο χωριό του Δήμου κάτι που λογικά, πρέπει να ξέφυγε από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη!

Καλά που θα τοποθετήσει η Δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη λάμπες οδοφωτισμού LED σε όλες τις τοπικές κοινότητες, προφανώς από αυτές που θα αγοράσουμε εμείς, γιατί τελικά ο κ. Χρυσάφης είτε βρίσκεται σε άλλη πόλη είτε απευθύνεται σε …άσχετους ή ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Κ. Καμήλα, τις οποίες θα συνεχίσει και θα αναβαθμίσει, συνεχίζονται …ακόμη!

Δυστυχώς και ο κ.Χρυσάφης επέλεξε να παρασυρθεί από τις σειρήνες μιας εικονικής πραγματικότητας.

Από ότι φαίνεται από την μία είναι εναντίον του λαϊκισμού και από την άλλη δεν μπορεί να αντισταθεί στα συνειδητά ψέματα, που είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα λαϊκισμού.

Καθώς από τη μια υπόσχεται μείωση στο νερό ενώ από την άλλη περιμένει την μελέτη βιωσιμότητας για να μας πει πόση θα είναι και πότε θα προχωρήσει στην μείωση.

Φυσικά δεν μπορεί να αντισταθεί ούτε στην υποτίμηση της νοημοσύνης των Σερραίων , και συνειδητά ο ίδιος τελικά επιλέγει την πολιτική παραπλάνηση.

Αλέξανδρος Χρυσάφης

Σε πανικό o Θόδωρος Αραμπατζής

Με την απάντησή του στον Θόδωρο Αραμπατζή και την Δημοτική Πρωτοβουλία ο κ. Χρυσάφης ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης στο Δήμο Σερρών καθώς μιλάει για πανικό της απερχόμενης δημοτικής αρχής που την οδηγεί να περιγράφει έναν εικονικό Δήμο, που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση του κ. Χρυσάφη έχει ως εξης:

Δυστυχώς οι Σερραίοι δημότες έχουν επίγνωση μιας γκρίζας πραγματικότητας, όσο κι αν επιθυμεί ο κ. Αραμπατζής να την «κουκουλώσει» με φραστικούς λεονταρισμούς για να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη.

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό του!

Οι βερμπαλισμοί και η δημιουργία εντυπώσεων με «κούφια» λόγια, από την απερχόμενη δημοτική αρχή, δεν θα τους επιτρέψει να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας.

Δυστυχώς η καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι του Δήμου είναι σκληρή, αποτέλεσμα μιας σειράς ελλείψεων και παραλείψεων με δυσμενείς συνέπειες στη ζωή μας.

Η «Συμμαχία Σερραίων» επιμένει στην ουσία, παραθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις και θέσεις και δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο της μικροπολιτικής και του ανούσιου εντυπωσιασμού.

Επιδίωξή μας είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι διαθέτουμε τις προτάσεις και τις λύσεις, αντιπαραθέτοντας επιχειρήματα και όχι λεκτικά πυροτεχνήματα στερούμενα ουσιαστικού περιεχομένου.

Είπαμε και επιμένουμε:

1) Για την επέκταση και ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στο Σκούταρι το οποίο είναι ΗΜΙΤΕΛΕΣ:

Αν ο κύριος Αραμπατζής επισκεπτόταν το ανατολικό κομμάτι του χωριού θα διαπίστωνε μια πραγματικότητα με την οποία ο ίδιος φαίνεται ότι έχει πάρει διαζύγιο.

2) Για τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής που κατά τον κ. Αραμπατζή δεν αφορούν το Δήμο, αλλά το κράτος:

Είναι ή δεν είναι στις αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΣ τα έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία εντός οικισμού;

Για το λόγο αυτό δεν δεσμεύτηκαν στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΣ κονδύλια για έργα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων που μέχρι τώρα δεν υλοποιήθηκαν; (βλέπε Κουμαριά κτλ)

Εκτός και εάν η ΔΕΥΑΣ δεν ανήκει στο Δήμο και ανήκει στο κράτος.(!!)

3) Για τη δημιουργία γραφείου Στήριξης και Ενημέρωσης Αγροτών:

Είναι μία από τις πολλές υποδομές που κανείς δεν έχει ιδέα ότι υφίσταται.

Αλήθεια έγινε καμία παρουσίαση ποτέ των δεδομένων που αφορούν την επισκεψιμότητα, τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα αυτής της υπηρεσίας που μόνο κατά φαντασίαν υπάρχει;

4) Για την δημοπράτηση του δικτύου αποχέτευσης της Κ. Καμήλας:

Είναι ένα έργο ενταγμένο στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟ I» για το οποίο δεν έγινε Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δημοπράτησης, όμως σύμφωνα με την απάντηση βρίσκεται υπό δημοπράτηση. (sic)

(Ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση!)

5) Για την κατασκευή του νηπιαγωγείου στο Σκούταρι:

Για ένα έργο που τόσο πολύ ανάγκη έχουν οι κάτοικοι, ο Δήμος θα έπρεπε να έχει ετοιμάσει και ωριμάσει μελέτες ξεκινώντας έτσι και την όλη διαδικασία.

Αν ο κ. Αραμπατζής περιμένει, κάποιοι άλλοι φορείς, να κάνουν τη δουλειά του Δήμου, εμείς δεν είμαστε ούτε της ίδιας πρακτικής, ούτε της ίδιας φιλοσοφίας!

6) Για την τοποθέτηση λαμπτήρων οδοφωτισμού LED:

Τον παραπέμπουμε στον αριθμό των λαμπτήρων LED που έχει προκηρυχθεί στον πρόσφατο διαγωνισμό ο οποίος, ως γνωστόν,

θα οδηγήσει σε αχρείαστο δάνειο 3.000.000 ευρώ και που αναφέρεται σε αντικατάσταση μόνο του 1/3 περίπου του συνολικού οδοφωτισμού του Δήμου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη και τη σχετική μελέτη του Δήμου, που τη συνοδεύει, ο αριθμός αυτός είναι 5.645 λαμπτήρες από τους περίπου 15.000 που βρίσκονται στο Δήμο.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here