Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
1η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΟΙΝΟΣ
18:00 – 18:15 | Προσέλευση |
18:15 – 18:30 | Χαιρετισμοί |
18:30 – 18:50 | Branding περιοχής με βάση τα τοπικά προϊόνταΣπύρος Μάμαλης, Γεωπόνος, Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ |
18:50 – 19:10 | Οινοτουρισμός – Βιωματική ΕμπειρίαΑπόστολος Καρακίτσιος, CEO Tourism Experts, Επιστημονικός συνεργάτης Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου |
19:10 – 19:30 | Οι δρόμοι του κρασιού της μαύρης Θάλασσας συναντούν τα Οινοποιεία και τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις του νομού Σερρών : εξωστρέφεια, συνεργασία, προβολή!Μαρία Παρταλίδου, Γεωπόνος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ |
19:30 – 19:50 | Γαστρονομικός ΑγροτουρισμόςΧαρίτα Βλάχου, Γεωπόνος, Επιστημονική συνεργάτης ΑΠΘ |
19:50 – 20:10 | Η τέχνη του ΟίνουΚατερίνα Καραμπατέα, Χημικός – Οινολόγος |
20:10 – 20:30 | ΟινοτουρισμόςΦώτιος Κιλιπίρης, Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & τουρισμού |
20:30 – 21:00 | Παρουσίαση τοπικών ΟίνωνΤοπικοί Οινοπαραγωγοί |
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
2η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΚΑΠ)
11:00 – 11:15 | Προσέλευση |
11:15 – 12:00 | Χαιρετισμοί |
12:00 – 14:00 | Στρατηγικός Σχεδιασμός ΥΠΑΑΤ – Διαβούλευση Νέας ΚΑΠ – Ενδιάμεση ΚΑΠ: Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Βιολογική Γεωργία, Σύστημα Γεωργικών Συμβουλών – Σύστημα Γνώσης & Καινοτομίας της Γεωργίας (AKIS)Ομιλητές:Γεώργιος Στύλιος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & ΤροφίμωνΦωτεινή Αραμπατζή, πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & ΤροφίμωνΧριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & ΤροφίμωνΧρυσούλα Θεοδωρίδου, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινής Αγροτικής Πολιτικής & Ευρωπαϊκών ΣχέσεωνΔημήτριος Παππάς, Προϊστάμενος Τμήματος Χρηματοοικονομικών Ροών |
14:00 – 14:30 | Χρηματοδοτικά ΕργαλείαΓιάννης Χανιωτάκης, Διευθυντής Αγροτικού Τομέα, Τράπεζα Πειραιώς |
14:30 – 15:00 | Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Συμπεράσματα |
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
3η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΣΕΡΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩ
11:00 – 11:15 | Προσέλευση |
11:15 – 11:30 | Χαιρετισμοί |
11:30 – 12:00 | Πιστοποίηση των Σερραϊκών προϊόντων με το νέο σήμα πιστοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης AFQ.Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας |
12:00 – 12:20 | Διαχείριση Υδάτινων Πόρων & ο Ρόλος τους στην Αγροτική ΟικονομίαΑλέξανδρος Χαλκιόπουλος, ΔΕΥΑΣ |
12:20 – 12:40 | ΡύζιΒασίλειος Καλαϊτζίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Agrotopos – Ορυζόμυλοι Αναγέννησης Α.Ε., Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος, Β’ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΣ |
12:40 – 13:00 | Πιπεράκια (Μπακάλικες)Πέτρος Άτσαλος – Παραγωγός, Μεταποιητής |
13:00 – 13:20 | Σερραϊκό γάλα & ΑγελαδοτροφίαΣοφοκλής Φιλιππίδης, Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος |
13:20 – 13:30 | Βιοαέριο Βασίλειος Τζιάκας, Γεωπόνος – Μεταποιητής |
13:30 – 13:40 | ΒουβάλιΤρύφων Γιαντσίδης – Πρόεδρος Βουβαλοτρόφων Σερρών |
13:40 – 13:50 | ΡεβύθιαΚωνσταντίνος Φουδούλης – Αγροτικός Συνεταιρισμός Αλιστράτης |
13:50 – 14:00 | Αποτίμηση Συνεδρίου – Λήξη |