Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής από το Δήμο Σερρών !

Ο Δήμος Σερρών, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων ομάδων προχωρά στη λειτουργία online κλινικής μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή διαδικτυακά με εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών για να λάβουν συμβουλευτική διάγνωση.

Έτσι θα αποσυμφορηθούν οι χώροι εξέτασης ασθενών, υποβοηθώντας το έργο του ιατρικού προσωπικού, έχοντας ως κύριο γνώμονα την προστασία των ευάλωτων-ευπαθών ομάδων αποφεύγοντας έτσι τον συνωστισμό και τις άσκοπες μετακινήσεις.

Κύρια προτεραιότητα και στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας η χρήση της τεχνολογίας

Στη κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, η χρήση της τεχνολογίας για την διεκπεραίωση υποχρεώσεων και διαδικασιών εξ’ αποστάσεως ορίζεται ως κύρια προτεραιότητα στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος Σερρών, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων ομάδων προχωρά στη λειτουργία online κλινικής μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή διαδικτυακά με εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και να λάβουν συμβουλευτική διάγνωση.

Κατ αυτόν τον τρόπο θα αποσυμφορηθούν οι χώροι εξέτασης ασθενών, υποβοηθώντας το έργο του ιατρικού προσωπικού έχοντας ως κύριο γνώμονα την προστασία των ευάλωτων-ευπαθών ομάδων αποφεύγοντας έτσι τον συνωστισμό και τις άσκοπες μετακινήσεις.

Oι επιλέξιμοι πολίτες στο Δήμο Σερρών

Oι επιλέξιμοι πολίτες – κάτοικοι στη γεωγραφική εμβέλεια του Δήμου (π.χ. ΑμΕΑ) θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με ιατρό, καλώντας στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Πολιτισμού, στα τηλέφωνα 2321350565 και 2321350040 προκειμένου να συνομιλήσουν μέσω βιντεοσυνεδρίας με ιατρό.

Εφόσον κλείσουν το ραντεβού με τη γραμματεία του Προγράμματος Τηλεϊατρικής , θα λαμβάνουν στο email που θα έχουν δηλώσει τα στοιχεία της βιντεοσυνεδρίας, την ημέρα και την ώρα καθώς και τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link), που θα τους συνδέει στην βιντεοσυνεδρία με τον ιατρό.

Είκοσι (20) δημότες καθημερινά θα εγγράφονται σε online υπηρεσία διασύνδεσης δημότη και ιατρού είτε μέσω του Η/Υ ή κινητού ή γραπτής επικοινωνίας chat.

Τα βήματα αναλυτικά:
Ο πολίτης θα επικοινωνεί με τη γραμματεία του Προγράμματος της Τηλεϊατρικής από Δευτέρα εως και την Παρασκευή, από τις 09:00 εως τις 11:30, στα τηλέφωνα 2232350565 ή 2321350040 προκειμένου να προγραμματίσει βιντεοσυνεδρία με τον ειδικό ιατρό (ιατρό παθολόγο ή ιατρό γενικής ιατρικής)

Μόλις προγραμματιστεί το ραντεβού, λαμβάνει στο email που έχει δηλώσει, τα στοιχεία της βιντεοσυνεδρίας (δηλαδή αποστέλλεται link για να συνδεθεί, με ημερομηνία και ώρα).

Μετά την ολοκλήρωση της βιντεοσυνεδρίας (διάρκειας 20΄) λαμβάνει στο email του συμβουλευτική διάγνωση.

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης μέσω ΗΔΙΚΑ, συνεπώς ο πολίτης εάν έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης μπορεί να λάβει κα τη συνταγή του.

Ο πολίτης , όπως είναι φυσικό θα πρέπει να διαθέτει λογαριασμό email που θα δηλώσει στην υπηρεσία του Δήμου κατά την εγγραφή του, καθώς και συσκευή με κάμερα με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα δεδομένα διασφαλίζονται όπως ορίζει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και δεν θα αποθηκεύονται οι επικοινωνίες, παρά μόνο τα ραντεβού και η διάρκειά τους, ενώ θα υπάρχει απόλυτη συνάφεια με τον γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων.

Επιλέξιμοι δημότες

Επιλέξιμοι δημότες είναι αυτοί της Τρίτης ηλικίας, τα ΑμΕΑ, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι δημότες περιορισμένης κινητικότητας, οι εγκυμονούσες, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι οικογένειες με μικρά παιδιά, οι λοιπές ευάλωτες ομάδες και οι επιδοματούχοι ΚΕΑ