Οι πρόσφυγες «Γεζίντζι» από την Δομή των Σερρών ζητούν να σταματήσουν οι εξώσεις

Με ένα υπόμνημα απαντούν οι πρόσφυγες στην θέση του Υπουργείου μετανάστευσης να φύγουν οι πρόσφυγες από την δομή, καθώς έχουν πάρει άσυλο

Με επιστολή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, τον κο Δήμαρχο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας, τον κο Περιφερειάρχη, τον κο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών, ζητούν ως Κοινότητα Γιεζίντι Σερρών που διαμένει στην πόλη στην δομή φιλοξενίας του πρώην ΚΕΓΕ, με την συνεργασία και την υποστήριξη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες, σας κοινοποιούμε τα αιτήματα μας όπως διαμορφώθηκαν μετά τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη στέγαση μας και εν γένει τα δικαιώματα μας. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, από το σύνολο των 1200 προσφύγων Γιεζίντι που διαμένουμε στη δομή, οι 300 δικαιούχοι Ασύλου καλούνται έως το τέλος του Ιουνίου να εγκαταλείψουν τη δομή. 

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου δεν έχει προβλέψει για την στέγαση μας εκτός δομής, την εκπαίδευση μας στη νέα ελληνική γλώσσα ούτε την εκπαίδευση μας για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, γεγονός που δυσκολεύει έως καθιστά αδύνατη την εύρεση εργασίας. 

Οι εξώσεις από την δομή θα δημιουργήσουν μία απελπιστική κατάσταση για εμάς και τις οικογένειες μας καθώς δεν έχουμε καμία στήριξη οικονομική, κοινωνική, πολιτική για την ομαλή ένταξη μας στην ελληνική κοινωνία. Επιπλέον, η κατάσταση μας επιδεινώνεται όταν σταματά η καταβολή του επιδόματος, ένα μήνα μετά την επίδοση της απόφασης ότι είμαστε δικαιούχοι Ασύλου. 

Σας ενημερώνουμε ότι πολλοί από εμάς ήδη ζούμε στην δομή με την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των υπόλοιπων προσφύγων της δομής καθώς πλέον δεν μας καταβάλλεται το επίδομα. 

Ο κίνδυνος μεγαλώνει καθώς ανάμεσα στους 300 πρόσφυγες προς έξωση υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες με μικρά παιδιά, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και ανάπηροι. 

Εμείς αγωνιζόμαστε για την ομαλή κοινωνική μας ένταξη και αρμονική συμβίωση ή/και έως ότου δημιουργηθούν οι συνθήκες ειρήνης για την ασφαλή επιστροφή στη χώρα μας, που αυτή τη στιγμή βομβαρδίζεται (90% των προσφύγων της δομής προέρχεται από το βόρειο Ιράκ που αυτή τη στιγμή βομβαρδίζεται από την Τουρκία).

Διαβάστε επίσης για την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης στον χώρο του Λέοντα της Αμφίπολης: