Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Βγήκε η πρόσκληση για το Δικαστικό Μέγαρο στις Σέρρες

«Βγήκε» και επισήμως από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ», μέσω του μοντέλου ΣΔΙΤ, εκτιμώμενης αξίας ύψους 120 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα υλοποιήσει τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή ή την ανακατασκευή, την ασφάλιση, τη διαχείριση και τη συντήρηση για διάστημα τριάντα (30) ετών τριών (3) νέων Δικαστικών Μεγάρων στο Κιλκίς, στην Έδεσσα και στις Σέρρες και του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ενώ κύριος του Έργου είναι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Εδώ στις Σέρρες προβλέπεται η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου σε οικόπεδο απέναντι του Πάρκου Ηρώων συνολικής επιφάνειας 12.401,18 τ.μ., με παραχώρηση από την ΔΕΥΑΣ, ενώ σκοπός της ανέγερσης του νέου κτιρίου αποτελεί η στέγαση του συνόλου των υφιστάμενων δικαστικών λειτουργιών της πόλης των Σερρών.

Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός των τεχνικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών του νέου κτιρίου γίνεται με γνώμονα τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις μελλοντικές ανάγκες για την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων δικαιοδοσίας των Σερρών.

Ο γενικός σχεδιασμός του έργου βασίζεται πρωτίστως στη λειτουργική οργάνωση των υπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψη τις παρεχόμενες δικαστικές υπηρεσίες και την επίλυση ουσιωδών ζητημάτων που αντιμετωπίζονται και δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών λειτουργών στην πόλη.

Λαμβάνοντας τα ανωτέρω υπόψη, στο νέο κτίριο θα στεγάζονται το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και φυσικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών.