Πρόσκληση εικαστικών καλλιτεχνών νομού Σερρών από την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρυσάνθη Παλάζη

Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. προχώρησε ήδη όλο αυτό το διάστημα, σε δράσεις προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο

Η δύσκολη συγκυρία του εγκλεισμού που βιώνουμε, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού, αποτελεί κατά τη γνώμη μου, μια χρήσιμη εμπειρία επαναξιολόγησης των σημαντικών προτεραιοτήτων στο σχεδιασμό στόχων, αλλά και μια αφορμή  επανεκκίνησης με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των δυνατοτήτων των Επιχειρήσεων, Οργανισμών, Δομών του Δήμου Σερρών. 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), υπηρετώντας τον καταστατικό της ρόλο και τον κοινωφελή χαρακτήρα της, προχώρησε ήδη όλο αυτό το διάστημα, σε δράσεις προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και σχεδιάζει παράλληλα και άλλες, στη βάση προβολής και ανάδειξης των δημιουργιών συνδημοτών μας. 

Ένα μεγάλο κεφάλαιο, αναξιοποίητο ως προς την προσφορά και το έργο του, είναι κατά τη γνώμη μας και το ανθρώπινο δυναμικό των εικαστικών καλλιτεχνών μας

. Με το σκεπτικό λοιπόν αυτό, προχωρά στην παρακάτω πρόσκληση που θα αποτελέσει την αφετηρία και την εκκίνηση για περαιτέρω συνεργασία:    

Πρόσκληση εικαστικών καλλιτεχνών Ν. Σερρών

Καλούνται ενεργοί εικαστικοί καλλιτέχνες (ζωγράφοι, γλύπτες και φωτογράφοι) που ζούνε στα όρια του νομού Σερρών ή που κατάγονται από το νομό Σερρών, να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός ψηφιακού λευκώματος  που πρόκειται να αναρτηθεί αλλά και να προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. καθώς και της σελίδας του Δήμου Σερρών. 

Για τον σκοπό αυτό ζητείται από τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν εθελοντικά στη δράση και να αποστείλουν:

  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 40 λέξεις),
  • Ψηφιακή φωτογραφία με ένα έργο της επιλογής τους. Η φωτογραφία θα πρέπει σε μορφή αρχείου (.jpg) και να είναι καλής ποιότητας,
  • Σύντομο κείμενο (έως 40 λέξεις) που θα μπορούσε να συνοδεύει το έργο, ή απλώς να καταγράφει μια οποιαδήποτε επίκαιρη σκέψη του δημιουργού, για αυτή τη συγκυρία  υγειονομικής κρίσης που περνάμε και αποτελεί αφορμή αναθεώρησης αξιών και δεδομένων στην καθημερινή ζωή και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, 
  • Εναλλακτικά του κειμένου, για όποιον καλλιτέχνη το επιθυμεί, το έργο του θα μπορούσε να συνοδεύεται με αποστολή κάποιου μικρού βίντεο ή και συνδυασμό και των δύο (δηλ. κείμενο και βίντεο).

Απώτερος στόχος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. είναι η λεπτομερής καταγραφή και περαιτέρω αξιοποίηση του σημαντικού  καλλιτεχνικού δυναμικού του τόπου μας. 

Εκτός από την ψηφιακή εκδοχή του λευκώματος, υπάρχει η σκέψη, με την ανεύρεση των οικονομικών πόρων, να προβούμε: 

α. σε οργάνωση έκθεσης του υλικού, όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες και 

β. σε έντυπη έκδοσή του. 

Η ΚΕΔΗΣ εγγυάται ότι τα προσωπικά στοιχεία, οι φωτογραφίες και τα κείμενα που θα αποσταλούν, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των καλλιτεχνών και δεν θα χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, πέραν  του προαναφερθέντος.

Λόγω των ειδικών περιστάσεων και της δυσκολίας επικοινωνίας, παρακαλούνται όσοι καλλιτέχνες λάβουν γνώση της επιστολής αυτής, να την διαδώσουν και σε άλλους καλλιτέχνες που θα ήθελαν να συμμετέχουν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε υπόδειξη, σκέψη, παρατήρηση, πρόταση…

Υπεύθυνη συλλογής υλικού: Γιώτα Αλεξίου-ΑΡΤΙΟ  τηλ.  6936684393

       Email αποστολής ψηφιακού υλικού: [email protected]

       Χρυσάνθη Παλάζη (Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.):   τηλ. 6989944884  /   [email protected] 

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here