Στην Πρώτη βρίσκεται ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Βέβαια οι μαρτυρίες που έχουμε για τη φοβερή εκείνη περίοδο και τις κακουχίες των Ελλήνων της Ανατ. Μακεδονίας είναι λιγοστές, ενώ και η επίσημη ιστορία μας σχεδόν αποσιωπά το γεγονός.

Έτσι, πρωτοβουλίες σαν και αυτή της περασμένης Κυριακής, αποβλέπουν στη διάσωση της συλλογικής μνήμης για τέτοια σπουδαία γεγονότα και στη δικαίωση των θυμάτων της βουλγαρικής ομηρίας.

Και βέβαια, δεν επιδιώκεται με τις πρωτοβουλίες και τις εκδηλώσεις αυτές η αναμόχλευση των παθών και η αναζωπύρωση του μίσους των δύο λαών, αλλά η εθνική μας αυτογνωσία, που συντελείται με την ανάδειξη και διατήρηση της ιστορικής μνήμης και οδηγεί στην ειρηνική συμβίωση με τους γειτονικούς μας λαούς, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της καλής γειτονίας.

Αυτά και άλλα πολλά ειπώθηκαν στην εκδήλωση με τις εντυπώσεις να κλέβει ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, που και πεζός ήρθε στην εκδήλωση και την παρακολούθησε όρθιος και στεντόρειος καθ΄όλη την διάρκειά της

Βέβαια από χθες στην Πρώτη βρίσκεται και ο πρωην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για ιδιωτική επίσκεψη και μάλιστα με καλή παρέα…

Επίσκεψη το Σάββατο στην οικία Καραμανλή στην Πρώτη πραγματοποίησε και η και η ΓΓ του ΥπΑΑΤ κ. Χριστιάνα Καλογήρου που ήταν εισηγήτρια στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας «SERRES AGRIBUSINESS»

Και μετά μου λέτε πως όλοι οι δρο΄μοι δεν οδηγούν στην Πρώτη….