30/01/2023
4.3 C
Serres

Στις Σέρρες έχουμε πρόβλημα Α(θ)λητισμού!

Και πάλι η πόλη των Σερρών βρέθηκε στο αρνητικό επίκεντρο των πανελλαδικών εξελίξεων.

Μετά το σκάνδαλο με το καθηγητή φακελάκη στο ΤΕΙ Σερρών και την απελευθέρωση του, την πρόσφατη υπόθεση της λογίστριας και των εφοριακών η ελληνική δικαιοσύνη ήρθε και πάλι να μας χτυπήσει τη πόρτα για το ζήτημα του παράνομου στοιχήματος, τον εκβιασμό, τη δωροδοκία σε ζητήματαΑ(θ)λητισμού!

«Στην περιοχή των Σερρών εκβίαζαν και έστηναν παιχνίδια» αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα των Σερρών σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο της καθώς πραγματοποιήθηκαν εκβιασμοί σε καταστηματάρχες με το πρόσχημα «παροχής προστασίας», ενώ παράλληλα λειτουργούσε παράνομη ιστοσελίδα διαδικτυακού στοιχηματισμού κατά την οποία άτομα χειραγωγούσαν αγώνες ποδοσφαίρου, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό.

Μάλιστα σήμερα από τους πέντε κατηγορουμένους οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι , ενώ ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής μας ομάδος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση!

Αλλά αυτά έχει να αναδείξει ο Νομός Σερρών αθλητικά;

Γιατί κύριοι του αθλητισμού ο δεύτερος μεγαλύτερος νομός στη Π.Κ.Μ δεν μπορεί να βγάλει κανέναν αθλητή σε εθνικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια;

Ποιο είναι πραγματικά το σφάλμα αυτής της κοινωνίας που διοργανώνει την ίδια δράση μπάσκετ με πέρυσι το τριήμερο 27-30 Δεκεμβρίου για τους αθλητές κάτω των 16 χρόνων στις Σέρρες με συγκεκριμένο θέμα «ΟΧΙ στο Doping!»

ΟΧΙ στο Doping ;

Όλα αυτά μου φέρνουν δυστυχώς το μυαλό και πάλι δέκα χρόνια ακριβώς μετά το θάνατο του Ανδρέα Ρόταρι τη λάσπη και την υπανάπτυξη που υπάρχει στα αθλητικά δρώμενα του Νομού Σερρών που δεν λέει να φύγει..

Υπενθυμίζω πως δέκα χρόνια πριν ο νεαρός αθλητής, 16 χρονών τότε, αθλητής μπάσκετ σε ομάδα του Νομού Σερρών μετά τη προπόνηση άφησε τη τελευταία του πνοή στα χέρια των φίλων και συμπαικτών του.

Προσέξτε, τα όργανα του Σερραίου αθλητή ήταν σύμφωνα με τον ιατροδικαστή…. υπερδιογκωμένα.

Μήπως τελικά ο αθλητισμός στις Σέρρες είναι ένα μελανό σημείο σε διάφορα στάδια του και μήπως χρειάζεται επιτέλους εξυγίανση;

O κ. Δεσποτίδης σημερινός πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Σερρών (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού του Δήμου Σερρών) είχε αναφέρει σε προεκλογική του συνέντευξη στο περιοδικό SocialProfile πως η μόνη του φιλοδοξία είναι να προσφέρει κι αυτός κάτι σ’ αυτόν τον Δήμο.

Ιωάννης Δεσποτίδης: Mόνη μου φιλοδοξία είναι να προσφέρω κι εγώ κάτι…!

«Nα φανώ χρήσιμος, είπε κι ωφέλιμος στους συνδημότες μου, να δείξω την αγάπη μου για τις Σέρρες και τους ανθρώπους της μέσα από μία θέση ευθύνης»

Κ. Δεσποτίδη ήρθε η ώρα σας να κάνετε πράξη τα λόγια σας!

Γιατί το μόνο πράγμα που δημοσιοποιήθηκε ως γεγονός μέχρι σήμερα για τον
Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. είναι η πρόταση Χρυσανθίδη για τη πληρωμή των μελών που ζήτησαν τη ψήφο από τους Σερραίους για να τους εκπροσωπήσουν σε αυτές τιςσυνεδριάσεις!

Κ. Δεσποτίδη ήρθε η ώρα:

  • · Να αναρωτηθείτε αρχικά γιατί οι Σέρρες έχουν μείνει τόσο πίσω αθλητικά, ποιοι και γιατί φταίνε για αυτό;
  • · Να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας, το πρόγραμμα σας για όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται ο Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.
  • · Να συνεργαστείτε και να προάγετε το Σερραϊκό αθλητισμό!

“Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ (U16)

Υπενθυμίζουμε πώς η φετινή δράση “Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ (U16)  που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό και την Α.Ε. Σερρών, την Περιφέρεια αλλά και τους όμορους δήμους επιχορηγήθηκε από το Δήμο Σερρών με το ίδιο ποσό που επιχορηγήθηκε και πέρσι (7.200 ευρώ).

Και να θυμίσουμε πως στο περσινό τουρνουά συμμετείχαν εκτός από τις δύο Σερραϊκές ομάδες Αριστοτέλειο/Πανσεραϊκό Κρι Κρι και Α.Ο.Κ. Ίκαροι Σερρών, και ορισμένοι από τους ιστορικότερους συλλόγους της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, όπως

  • ο Παναθηναϊκός,
  • ο Πανιώνιος,
  • ο Άρης Θεσσαλονίκης,
  • η Χ.Α.Ν.Θ.,
  • καθώς και η διακεκριμένη 10-ACADEMY.

Όσο για φέτος δεν μάθαμε ακόμα ποιες ιστορικές ομάδες θα συμμετάσχουν.

Ελπίζουμε όμως πως όπως και το ποσό της επιχορήγησης, να είναι ανάλογη και η φετινή ποιότητα των ομάδων.

Σωστά;

Η νέα δημοτική αρχή είναι αλήθεια πως έδωσε μια διαφορετική πνοή στην αγορά των Σερρών με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, πως μάζεψε τους Σερραίους, έφερε κόσμο και δημοσιοποίησε τις δράσεις της σε όλη τη χώρα προετοιμάζοντας το μέλλον για κάτι ακόμα καλύτερο.

Και είναι κρίμα το παρελθόν να συνεχίσει να επισκιάζει το μέλλον του Νομού μας , μιας και είναι κρίμα να χτίσεις αν δεν δημιουργήσεις σωστές βάσεις για το εγχείρημα σου..

Καλές γιορτές με υγεία !