Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου ενημερωτική συνάντηση με την Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης

Παρόν και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16.7.2020  στο Επιμελητήριο Σερρών με αντιπροσωπεία της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης  και τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ κ. Χρήστο Μέγκλα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών  κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Τα θέματα που τέθηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Σωτήριο Κοτσαμπά ,μεταξύ άλλων  ήταν: η τροποποίηση των άρθρων 55 του Ν.4483/2017  και 65 του Ν.4688/24.05.2020 που αφορούν στις κυρώσεις και τα πρόστιμα κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, η μείωση των δημοτικών τελών, η μόνιμη και όχι η προσωρινή ισχύ της μείωσης του Φ.Π.Α και τα υπέρογκα ποσά προστίμων που υποβάλλονται από τους συχνούς ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών λόγω της πανδημίας Covid-19. 

Οι εκπρόσωποι του επισιτιστικού κλάδου επισήμαναν τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύουν τα κλιμάκια κατά τους ελέγχους ,τονίζοντας τις αδικίες που σημειώνονται  οι οποίες, όμως, οδηγούν στην υποβολή τσουχτερών προστίμων και έχουν γονατίσει τους καταστηματάρχες. 

Από την πλευρά των επαγγελματιών ξεκαθαρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν εκείνους τους επιχειρηματίες που λειτουργούν αυθαίρετα χωρίς να ακολουθούν  τα όσα ορίζει η νομοθεσία .

Ο κ. Μέγκλας διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι το Επιμελητήριο θα είναι κοντά τους σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουν ώστε να βοηθήσει με κάθε δυνατό μέσο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών επισήμανε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν λόγω Covid-19  για τη στήριξη των επιχειρήσεων, αυτά της μείωσης των δημοτικών τελών όπως και η μείωση του ΦΠΑ, πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και όχι προσωρινό.

Την ίδια θέση εξέφρασε για τις μειώσεις και ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Χρήστος Μέγκλας.

Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε η μορφή διεκδίκησης των αιτημάτων των επαγγελματιών, η αρχή της οποίας θα γίνει με μία σειρά επαφών σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο στην Αθήνα, στις Σέρρες και με τη στήριξη και βοήθεια του ΕΒΕΣ και της Π.Ε 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: 

Ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Γιαννάκης ,ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητήριου Σερρών, κ. Γιώργος Γούνας, από τα καταστήματα Αναψυχής και Εστίασης, η κ. Μένια Σπλήνα, ο κ. Ηλίας Αμπατζίδης, ο κ. Στέλιος Μετσεμενίδης, ο κ. Σωκράτης Χαλκίδης, ο κ. Άκης Χουρουζίδης, ο κ. Δημήτρης Συκάς, ο κ. Άκης Ζαραφίδης, ο κ. Κώστας Ψαθάς, η κ. Γεωργία Ριζοπούλου , η κ. Πολυξένη Μπελμέζα, ο κ. Στέλιος Καλαϊτζής και ο κ. Τριαντάφυλλος Τσακίρης.

Διαβάστε επίσης για τον Χρήστο Μέγκλα: