Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 29 Ιουνίου έρχεται στις Σέρρες!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δήμου Σερρών και θα παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού των 108 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών στις 29 Ιουνίου.

Παρούσα θα είναι και στην επετειακή συναυλία το βράδυ της 29ης Ιουνίου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση «Ο Ύμνος των Σερρών» του Σερραίου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ανδρέου, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε για πρώτη φορά στην παρέλαση της 29ης Ιουνίου να παρελαύνει και άγημα της Προεδρικής Φρουράς, εφόσον φυσικά το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας.

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Σερρών τις Σέρρες θα επισκεφθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών επέδωσε επίσημη πρόσκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να επισκεφθεί τις Σέρρες και να τιμήσει με την παρουσία της τις εκδηλώσεις εορτασμού των 108 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών στις 29 Ιουνίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Δήμου Σερρών να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού, καθώς και στην επετειακή συναυλία το βράδυ της 29ης Ιουνίου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση «Ο Ύμνος των Σερρών» του Σερραίου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ανδρέου.

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε και την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Σερρών να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της 29ης Ιουνίου και να παρελάσει άγημα της Προεδρικής Φρουράς, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες και η εξέλιξη της πανδημίας.

Παράλληλα, ο κ.Χρυσάφης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Σερρών «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών να αποδοθεί ο τίτλος του Στρατηγού στον ήρωα Εμμανουήλ Παπά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή της Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε ο Εμμανουήλ Παπάς να τιμηθεί με τον τρόπο που του αρμόζει ως ένας μεγάλος αγωνιστής της Επανάστασης του 1821.

Πρόταση, στην οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, εξέφρασε την πλήρη στήριξή της.

Είναι η πρώτη φορά που προβλέπετε να επισκεφθεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Κατερίνα Σακελλαροπούλου την πόλη των Σερρών και ήδη έχουν περάσει τέσσερα σχεδόν χρόνια από την μέρα που επισκέφτηκε την πόλη μας ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Ο κ. Παυλόπουλος είχε επισκεφτεί για τελευταία φορά την πόλη των Σερρών την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγου, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων Θεοδώρεια 2017.

Τότε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγος είχε απονέμει στον Πρόεδρο την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, τον χρυσό σταυρό μετά αστέρος του Αγίου Νεομάρτυρα Νικήτα του Νέου, καθώς και αντίγραφο της εικόνας της Θεοτόκου της Οδηγήτριας, που φυλάσσεται στο Κειμηλειαρχείο της Μητροπόλεως.

Βέβαια τότε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών με απόφασή του, ανακήρυξε επίτιμο Δημότη Σερρών τον Πρόεδρο κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης του είχε απονείμει το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Στην συνέχεια όπως όλοι θυμόμαστε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στο δημοτικό θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» για να παρακολουθήσει την εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης με τίτλο “Λήθης Αναίρεσις”, μια εκδήλωση που αφορούσε την Επέτειο των 100 ετών από την αρπαγή των Ιερών κειμηλίων της Εκκλησίας των Σερρών.

Στο Νομό Σερρών βέβαια και άλλες φορές βρέθηκε και πάλι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και πιο συγκεκριμένα, στον Δήμο Εμμανουήλ Παπά, όπου ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα, συνδιοργάνωσαν τέλεση μνημοσύνου για τα 196 χρόνια από τον θάνατο του Ήρωα Εμμανουήλ Παπά, Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Να θυμίσουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε και δύο φορές την Αμφίπολη τόσο το 2017 όσο και το 2018.