Διαφωνουν για την ΠτΔ οι…Μακεδόνες;

Μπορεί στην επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου να συμφώνησε τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ, αλλά όπως φαίνεται διαφωνούν οι …Μακεδόνες!

Σύμφωνα με τον κ.Τάτσιο, πρώην Πρόεδρο των Παμμακεδονικών Ενώσεων η διαφωνία υπάρχει καθώς Πρόεδρος του ΣτΕ ήταν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου όταν δικάστηκε στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τότε Πρόεδρος του ΣτΕ ήταν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Από την στιγμή λοιπόν που ανέβηκε στην Έδρα της η κ. Σακελλαροπούλου ήταν ολοφάνερο ότι αντιμετώπιζε το μείζον εθνικό ζήτημα ως μια υπόθεση ρουτίνας.

Στους δικηγόρους έδωσε τον «άπλετο» χρόνο των 10 λεπτών για να στηρίξουν τα δίκαια της Μακεδονίας.

Μολονότι ο χρόνος της αγόρευσης των δικηγόρων μας ήταν περιορισμένος η κα Σακελλαροπούλου τους διέκοπτε συνεχώς ΑΝΤΙΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (δεν γίνεται διάλογος κατά τη διάρκεια της αγόρευσης).

Στην προσπάθεια των νομικών μας να εξηγήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης και την παρουσίαση των υπαρχόντων επιπτώσεων  της προδοτικής συμφωνίας έγινε αναφορά στην ίδρυση ΤΡΙΤΟΥ Σωματείου στην Μακεδονία με την επωνυμία ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΦ. 

Η κα Σακελλαροπούλου διέκοψε και πάλι την αγόρευση λέγοντας με περίσσεια ειρωνεία «…είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν».

Ανέχθηκε και ενθάρρυνε την εισηγήτρια Αικατερίνη Χριστοφορίδου να καταργήσει την διαδικασία του ΣτΕ στο ακροατήριο, επιτρέποντάς της να απαγγέλλει ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ την εισήγησή της, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες/φωνασκίες του ακροατηρίου.

 Έτσι η εισήγηση του ΣτΕ απεκρύβη από τον λαό διότι δεν κρατούνται πρακτικά.

Όταν οι συνήγοροι του Υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξαν ΔΗΜΟΣΙΑ στην αγόρευσή τους ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 ΔΕΝ καθόρισε τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Γιουγκοσλαβίας κι ότι αυτό έρχεται να το πράξει η Συμφωνία των Πρεσπών, ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ προκάλεσε στην «ακριβοδίκαιη» Πρόεδρο του ΣτΕ η παραποίηση της Ιστορικής αλήθειας έδειξε να μην ενοχλεί την κα Σακελλαροπούλου.

Κλείνοντας την διαδικασία μας ανακοίνωσε ότι έχουμε διορία μέχρι την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 να προσκομίσουμε συμπληρωματική δικογραφία. Για τα «μάτια του κόσμου» ανακοίνωσε και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα συνεδρίαζε η Ολομέλεια για να σταθμίσει όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν.

Πράγματι στην εκπνοή της προθεσμίας καταθέσανε επιπλέον 600 σελίδες για να ενσωματωθούν στο φάκελλο της αίτησης ακύρωσης της προδοσίας της Μακεδονίας. Μέσα σε αυτές τις σελίδες συμπεριλήφθηκε το στοιχείο που ξεπερνούσε το θέμα της κυβερνητικής πράξης…ήταν η απόφαση του Γαλλικού ΣτΕ που λέει ότι στο Ενωσιακό Δίκαιο ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ κι ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠ¨Ο ΤΟ ΣτΕ.

Η επίκληση της «κυβερνητικής πράξης» αποτελεί κατάλοιπο ολοκληρωτικών καθεστώτων και τριτοκοσμικών χωρών.

Η κα Σακελλαροπούλου ΟΥΔΕΜΙΑ σημασία έδωσε όμως…

Και σε 22 ώρες βγήκε η απόφαση που όπως είναι γνωστό ήταν η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, μιας και «ΤΟ ΣτΕ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΑΖΕΙ θέματα Εξωτερικής Πολιτικής».

Το ποιος όμως τα δικάζει είναι μια άλλη ιστορία καθώς στην Ελλάδα δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο….

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here