Από Ρομά στο Κέντρο Υγείας της Ηράκλειας Συμπλοκές και τραυματισμοί αστυνομικών

Μα είναι δυνατόν; Κι όμως, συμπλοκές και τραυματισμοί αστυνομικών σημάδεψαν την επιδρομή μιας πολυμελούς ομάδας Ρομά στο Κέντρο Υγείας της Ηράκλειας Σερρών, το περασμένο Σαββατοκύριακο, εξαιτίας της παρατήρησης που έκανε ένας από το προσωπικό για μη τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν δύο άνδρες που συνόδευαν μια γυναίκα για να της παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, χωρίς να φορούν μάσκες.

Όταν τους έγινε η σχετική παρατήρηση, άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα με τους νοσηλευτές, σε έναν από τους οποίους επιτέθηκαν!

Στην συνέχεια κατέφθασαν άλλοι τέσσερις Ρομά που άρχισαν να προκαλούν φθορές στο Κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία.

Το ωραίο όμως είναι πως οι δράστες δεν δίστασαν να επιτεθούν και στους αστυνομικούς του τμήματος Ηράκλειας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι δυο από αυτούς!

Και μάλιστα στη συνέχεια, διέφυγαν με αυτοκίνητο. Από τις αναζητήσεις που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εντοπίσουν τρεις από τους συνολικά έξι δράστες,

οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά δημόσιας περιουσίας με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Και μετά μου λέτε πως οι αντιρρησίες δεν είναι πρόβλημα…

Προφανώς και οι συγκεκριμένοι Ρομά θα διάβαζαν πολύ Καζαντζάκη που έλεγε πως

«το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους.

Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους.

Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει….»

Ε, λοιπόν τα παιδιά τους, τους …ξεπέρασαν!