Δήμητρα Σαμαρά: Ιδού η Ρόδος, ιδού κι ανθρωπιά!

Η Δήμητρα Σαμαρά περιγράφει την αντιμετώπιση του δημάρχου Σερραίων προς τους μεταναστάσες

Ως ταύρος μαινόμενος ο δήμαρχος Σερραίων απειλεί θεούς και δαίμονες με ….ξύδι ή χωρίς και βγάζει φιρμάνι να επιβάλλονται πρόστιμα στους πρόσφυγες-μετανάστες που έρχονται από το ΚΛΕΙΔΙ επειδή παραβιάζουν τον νόμο!

Τι λέει ο νόμος;

Πως έχουμε δικαίωμα να μετακινηθούμε από το σπίτι μας για ψώνια ή άσκηση σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων.

Πως δεν έχουμε δικαίωμα να μετακινηθούμε για σουπερμάρκετ από Σέρρες στην Αμφίπολη ή στο Σιδηρόκαστρο.

Αυτά λέει ο νόμος κι ο δήμαρχος Σερραίων που φροντίζει για την τήρηση του από όλους -μηδέ εξαιρουμένων των μεταναστών που έρχονται από το ΚΛΕΙΔΙ!

Άλλωστε είναι σε όλους γνωστή η προσπάθεια του δημάρχου για την τήρηση των νόμων από όλους ανεξαιρέτως! – την είδαμε πριν ένα μήνα όταν σε κλαμπ και καφέ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ! Τότε ο δήμαρχος τήρησε σιγήν ασυρμάτου και όχι την υφιστάμενη νομοθεσία!

Κι εμείς μάθαμε με βαρύ τίμημα είναι αλήθεια πού αγαπά και πού φροντίζει ο πρώτος πολίτης της πόλης!

Κι ενώ ο δήμαρχος βγάζει φιρμάνια και βασιλικές διαταγές έρχεται το γραφείο του πρωθυπουργού να τον διαψεύσει παταγωδώς!

Μετά την γενική κατακραυγή για την ποδηλατάδα του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Πάρνηθα ανακοινωθήκαν τα παρακάτω:

Στη διάρκεια του πρώτου lockdown στην Ελλάδα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο,  η κυβέρνηση είχε ορίσει ότι η σωματική άσκηση θα επιτρέπεται μόνο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι.

Για αυτό το δεύτερο lockdown η οδηγία αναθεωρήθηκε και η κυβέρνηση ανέφερε ότι η σωματική άσκηση και οι περίπατοι θα επιτρέπονται σε μια ευρύτερη περιοχή, αλλά πρέπει να είναι περιορισμένες εντός του νομού κατοικίας.

Οι κανόνες στην Ελλάδα αναφέρουν ότι οι Έλληνες επιτρέπεται να μετακινηθούν εντός του νομού κατοικίας τους και αυτό ακριβώς είναι που έκανε ο πρωθυπουργός.”

Αφού λοιπόν μπορούμε να μετακινηθούμε εντός νομού, για ποιον λόγο επιβάλλονται πρόστιμα στους πρόσφυγες-μετανάστες από το ΚΛΕΙΔΙ που έρχονται στις Σέρρες;

Με δεδομένο μάλιστα πως οι ίδιοι οι πρόσφυγες-μετανάστες ουδεμία ευθύνη φέρουν για την μεταφορά τους – άλλοι αποφασίζουν τα δρομολόγια και τις ώρες!

Είναι σκληρό πολύ σκληρό να σε “αδειάζουν” οι δικοί σου! Είναι σκληρό!

Πάντα όμως υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης – μπορείς κ. Δήμαρχε μετά και από την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού να δώσεις εντολή να μην πληρωθούν τα πρόστιμα που με δική σου απαίτηση επιβλήθηκαν στους “δυστυχείς”, όπως τους αποκαλείς, πρόσφυγες-μετανάστες!

Είναι φρικτό κι απάνθρωπο να επιβάλλεται πρόστιμο σε ανθρώπους που δεν ευθύνονται είναι φρικτό και κολάσιμο ούτως ή άλλως με ή χωρίς την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου!

Ιδού η Ρόδος δήμαρχε, ιδού κι η ανθρωπιά!

* Η κ. Δήμητρα Σαμαρά είναι Μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες

Διαβάστε επιπλέον Σερραϊκά Νέα: