Από τον Παναγιώτη Σαββίδη: Όχι στον άκρατο τοπικισμό

Δημοτικές Εκλογές 2023 και «τοπικισμός»

«Επειδή το τελευταίο διάστημα πολλοί μου θέτουν το ερώτημα εάν στις δημοτικές εκλογές του 2023 υποστηρίξω τον εκ Νέου Πετριτσίου ορμώμενο υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Τάτσιο επειδή -αποκλειστικά και μόνο- είναι Νεο Πετριτσιώτης, έχω να πω πως ουδέποτε έως σήμερα λειτούργησα «τοπικιστικά» και πως δεν θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει ως μοναδικό κριτήριο.

Εξάλλου μη ξεχνάμε πως οι «τοπικιστές» συγχωριανοί μου-πολλοί από τους οποίους υπεραμύνονται της συγκεκριμένης σημερινής υποψηφιότητας-  στις εκλογές του 2006 (επι καποδιστριακού δήμου Πετριτσίου) δεν λειτούργησαν «τοπικιστικά» υποστηρίζοντας υποψήφιο εκτός Ν.Πετριτσίου στέλνοντας στα «τάρταρα» τον Νεο Πετριτσιώτη Θεόδωρο Ταλιουρίδη.

Άρα κακώς τίθενται τέτοιου είδους διλήμματα.  

Μπορεί ένας δήμαρχος να στηρίξει και να αναπτύξει έναν τόπο, ακόμη και εάν δεν κατάγεται απο εκεί, αρκεί να το πιστέψει και να λειτουργεί με εξωστρέφεια (δείτε το χάλι του Σιδηροκάστρου απο τον Σιδηροκαστρινό δήμαρχο Δομουχτσίδη πχ). 

Έχοντας το θάρρος της γνώμης, εννοείται πως θα εκφράσω δημόσια άποψη για τον συγχωριανό μας, υποψήφιο δήμαρχο που -όπως επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός- του εύχομαι καλή επιτυχία.

Τάδε έφη ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος Νεοπετριτσιώτης Παναγιώτης Σαββίδης, που από σήμερα θα είναι γνωστός και για τα μη σοβινιστικά του συναισθήματα…

Θα μου πεις και στο Ροδολίβος λένε πως δεν είναι σοβινιστές, αλλά ποτέ δεν πήρε άνθρωπος εκτός του χωριού πάνω από το 10% των ψήφων…

Κι ας ήταν και ο …καλύτερος!

Και ούτε και θα πάρει…

Σωστά;