Σε όλα τα Σερραικά νοικοκυριά: «Βαρύς» ο λογαριασμός της ενέργειας

Αντιμέτωπη με τον πιο βαρύ λογαριασμό ενέργειας εδώ και μία δεκαετία βρίσκεται όχι μόνο η χώρα μας αλλά και όλη η Ευρώπη, με τις ραγδαίες ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο και το ρεύμα να πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανά την ήπειρο. 

Θα μου πεις και στο παρελθόν είχαμε εκτίναξη του κόστους της ενέργειας, που προέρχονταν μάλιστα μόνο από το πετρέλαιο που θέλαμε δεν θέλαμε ήταν και το μοναδική πηγή ενέργειας του πλανήτη και είχε την βασική ευθύνη τόσο για την θέρμανση, την ηλεκτροδότηση αλλά και ήταν η μοναδική καύσιμα κίνηση όλων των αυτοκινήτων

Υπό τις συνθήκες αυτές οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προωθούν σειρά μέτρων για να απαλύνουν τον πόνο για νοικοκυριά, αλλά και επιχειρήσεις. 

Χθες μάλιστα η Σουηδία ακολούθησε πρόσφατα το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιταλίας ανακοινώνοντας ένα πακέτο ύψους 6 δισ. κορονών για την επιδότηση των καταναλωτών ρεύματος, ενώ ήδη η ελληνική κυβέρνηση για τρίτη φορά επέκτεινε τα μέτρα για την ενέργεια και για τον μήνα Ιανουάριο, ενώ ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την κατάσταση τον Φεβρουάριο. 

Για αυτό άλλωστε και φέτος όλες οι ευρωπαικές κυβερνήσεις είναι τόσο φειδωλές ως αναφορά την στήριξη που προσφέρουν για την αντιμετώπιση του κορονοιού

Με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την σοσιαλιστική Ισπανία που ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει τους κατοίκους της να αντιμετωπίσουνε τον ιό ως απλή …γρίπη!

Τελικά πόσο μπροστά ήταν όλοι όσοι έλεγαν πως ο κορονοιός «μια γριπούλα είναι»…

Με μια διευκρίνηση

Δεν επιλέγει κάποιος την ανοσία της αγέλης, γιατί απλά ο ιός είναι που βρίσκεται παντού!

Σωστά;