Στην Σερραϊκή αγορά…επανεκκίνηση!!

Για τη Σερραϊκή Αγορά ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Ο Δήμος Σερρών είναι έτοιμος να πρωτοστατήσει με μέτρα που θα προστατέψουν την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση»

Το πρώτο ξεκίνημα στην τοπική αγορά έγινε χθες στην μετά κορονοιού εποχή, με το άνοιγμα των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο βιβλίου, των εφημερίδων και της γραφικής ύλης, το εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, των περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, του αθλητικού εξοπλισμού, των ανθέων. στις υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων, στα καταστήματα οπτικών και στα καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας

Πάντως το μεγάλο restart της ζωής μας προβλέπετε να γίνει την επόμενη βδομάδα, όταν θα ξεκινήσουν και τα εμπορικά καταστήματα, αλλά θα πάνε και στο σχολείο τα παιδιά της τρίτης Λυκείου

Μετά τη καραντίνα τα πρώτα δειλά βήματα για την Σερραϊκή αγορά

Έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια οικονομικής κρίσης στις αρχές του 2020 η Ελλάδα έκανε τον περασμένο χρόνο τα πρώτα δειλά βήματα για να ανακάμψει και να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο.

Οι αγορές εστίασαν στο μέλλον, στη νέα δεκαετία η οποία φαινόταν ναι μεν δύσκολη ωστόσο πολλά υποσχόμενη και κάπου εκεί, ήρθε η πανδημία να «κόψει» κυριολεκτικά τα φτερά όλων, να παγώσει το χαμόγελο στα χείλη και να αποσταθεροποιήσει όχι μόνο τις οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο μα πάνω από όλα την ίδια τη ζωή μας, τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Χθες έγινε η επανεκκίνηση για αρκετά καταστήματα στην τοπική αγορά και η επιστροφή στην κανονικότητα με την άρση των μέτρων.

Η επιστροφή έγινε φυσικά με μεγάλη προσοχή και με πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, τόσο στα ωράρια, όσο και στα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμόζονται για να θωρακιστούν εργαζόμενοι και πελάτες από τον κορωνοϊό.

Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: Ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων

Όσον αφορά στη ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των επιχειρήσεων η έναρξη τους μεταφέρεται στις 10.00 π.μ. ,όπως επεσήμανε και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Συνεπώς το ωράριο λειτουργίας διαμορφώθηκε ως εξής:

Την Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα καταστήματα είναι ανοικτά από 10:00 εως 14:30 και από τις 18:00 εως τις 21:00

Την Δευτέρα και την Τετάρτη από τις 10:00 εως τις 14:30 και το Σάββατο από τις 10:00 εως τις 15:00

Πάντως σύμφωνα με το σχέδιο αποκλιμάκωσης της Κυβέρνησης, η έξοδος από την καραντίνα θα γίνεται βήμα – βήμα καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να εντοπίζετε γρήγορα, το όποιο πρόβλημα, έτσι ώστε οι όποιοι νέοι περιορισμοί να έχουν τοπικό χαρακτήρα και να μην αφορούν όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με την Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών ο σύλλογος παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΣΕΕ και την ΟΕΠΕΚΑΜΘ για τυχόν αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση προς τα μέλη και το καταναλωτικό κοινό

Αλέξανδρος Χρυσάφης: αμέριστη συμπαράσταση από το Δήμο Σερρών

Με αφορμή την επανεκκίνηση λειτουργίας της αγοράς ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, με μήνυμά του, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου, με την εφαρμογή μέτρων, που θα προστατέψουν την επιχειρηματικότητα, ενώ θα δώσει μάχη για να βγούμε νικητές από αυτή την υγειονομική κρίση.

Αναλυτικά στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σερρών κ. Χρυσάφης αναφέρει:

«Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους, όχι μόνο υγιείς, αλλά και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα!

Οι επαγγελματίες μας και οι εργαζόμενοί τους, βρίσκονται μπροστά σε τραγικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν από την κρίση του Κορονοιού…


Αγωνιούν, αγχώνονται και φοβούνται για το αύριο που φαντάζει γκρίζο…

Ο Δήμος Σερρών είναι έτοιμος να απαντήσει και να πρωτοστατήσει με μέτρα που θα προστατέψουν την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στον τόπο μας!

Ήμασταν από τους πρώτους Δήμους που πήραμε το μέγιστο των επιτρεπτών, από τον νόμο, αποφάσεων για απαλλαγές και μειώσεις τελών και υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

Θα είμαστε από τους πρώτους που, άμεσα, θα περιγράψουμε και τις παρεμβάσεις μας για την επόμενη μέρα!


Παρεμβάσεις και λύσεις που θα σέβονται ταυτόχρονα τόσο τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών μας όσο και την βιωσιμότητα της Αυτοδιοίκησης!

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως χωρίς τους επαγγελματίες και χωρίς δουλειές έχουμε ηττηθεί ως κοινωνία.

Ο Δήμος Σερρών θα δώσει την μάχη για να μην υποστούμε μια τέτοια ήττα!

Διαβάστε επίσης εδώ για τη Σωτηρία Πάνου

Διαβάστε εδώ για το Τάσο Χατζηβασιλείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here