Οι Σερραίοι αγρότες πραγματοποίησαν «Κατάληψη της εφορίας»

Οι Σερραίοι αγρότες πραγματοποίησαν

Κατάληψη της εφορίας

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή του αγροτικού κόσμου

Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους παραμένουν για πολλοστή μέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας,

με τους Σερραίους αγρότες να κάνουν την διαφορά και την εξαίρεση, καθώς είναι και οι μόνοι που προχώρησαν έστω και για λίγο, στον αποκλεισμό της οικονομικής εφορίας στο κέντρο της πόλης.

Όλοι οι υπόλοιποι αγρότες τηρούν στάση αναμονής, ενόψει της απάντησης στο αίτημά τους για τετραμερή συνάντηση, υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό ή έστω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Απόστολος Τζιτζικώστας

Δίκαια τα αιτήματα των αγροτών

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη, παρουσία των εκπροσώπων των αγροτών

Τη φωνή της Περιφέρειας με τη φωνή των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των παραγωγών σε ολόκληρη τη χώρα ένωσε η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματα τους.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου, κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, και να στηρίξει το πρωτογενή τομέα.

Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι επειδή το θέμα είναι σοβαρό και οι αγρότες είναι επί ποδός, θα συγκαλέσει τις επόμενες μέρες έκτακτη σύσκεψη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα τους.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη στην Ελλάδα σε αγροτική παραγωγή, καθώς εδώ παράγεται το 26% του ακαθάριστου αγροτικού προϊόντος του αγροτικού τομέα της Ελλάδος» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η οικονομία» είπε ο ίδιος «στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον πρωτογενή τομέα.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν στην καταστροφή.

Όπως στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, στην τιμή του πετρελαίου, τις αποζημιώσεις που δεν καταβάλλονται, στον ασφαλιστικό νόμο και περιβάλλον, που καλούνται να λειτουργήσουν οι αγρότες, στις επιδοτήσεις στους δασικούς χάρτες, στις κατασχέσεις κ.α.»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε δίκαια, όλα αιτήματα των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ είπε πως η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Για αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσουν άμεσα σε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες όλης της χώρας.

«Εκτός αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αλλάξει τελείως το αγροτικό μοντέλο της χώρας» σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο κ. Τζιτζικώστας επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της για τον πρωτογενή τομέα μια να σταματήσει να οδηγεί σε μαρασμό την αγροτική οικονομία.

Πριν καταλήξει ο κ.Τζιτζικώστας στην στήριξη των αγροτών είδα αμετακίνητους στα μπλόκα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά τους δικούς μας αγρότες να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της οικονομικής εφορίας στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Στόχος των αγροτών η απάντηση στο αίτημά τους για τετραμερή συνάντηση, υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό ή έστω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αίτημα που βρίσκεται στο αέρα για περισσότερο από μια εβδομάδα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Και αυτό γιατί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματά τους, οπότε μοναδική λύση είναι συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, για να θέσουνε επί τάπητος τα ζητήματα που τους απασχολούν και να πάρουνε επιτέλους ουσιαστικές απαντήσεις.

Σε στάση αναμονής, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, όπου έχουν επιλέξει να στήσουν τα μπλόκα τους, βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αργά χθες το απόγευμα θα πραγματοποιούσαν συνελεύσεις για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

Στον κόμβο Δερβενίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας

Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας

Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

Στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

Στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here