Την Τρίτη οι Σερραίοι δίνουμε αίμα για το Νοσοκομείο μας!

Το πρώτο γεγονός είναι πως τον τελευταίο μήνα υπάρχει τεράστια έλλειψη στο Νοσοκομείο Σερρών σε αίμα αλλά και σε διάφορα υλικά.

Μια έλλειψη που δημιουργήθηκε εξαιτίας του κορονοιού, μιας και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δυσκολεύονται οι Σερραίοι πολίτες να πάνε στο νοσοκομείο καθώς φοβούνται είτε τις ιώσεις, είτε τον κορονοιό, δεν έχει σημασία.

Τα περιοριστικά μέτρα επίσης έχουν μείωσαν τουλάχιστον κατά 40% στις μονάδες αίματος που συλλέγονται, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Σημασία έχει πως ο Δήμος Σερρών ανέλαβε και αυτός την πρωτοβουλία να συνδράμει το Νοσοκομείο μας και σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 στο Φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και ώρες 9:00 – 13:00.

Στην αιμοδοσία μάλιστα συμμετέχουν οι νεαροί εθελοντές του Δήμου Σερρών (Εθελοντική Ασπίδα του Δήμου Σερρών), και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών (Σ.Ε.Α.Ν. Σερρών).

Καλό θα ήταν επίσης ο Δήμος Σερρών να επικοινωνήσει τη δράση και να συμμετέχουν ενεργά και οι υπάλληλοι του Δήμου Σερρών ( ΚΕΔΗΣ, ΟΠΑΚΠΑ) αλλά και οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί.

Καλούνται επίσης όλοι οι Σερραίοι να συνδράμουν σε αυτή τη δράση είτε προσφέροντας λίγο από το αίμα τους είτε προσκαλώντας φίλους και γνωστούς που μπορούν να βοηθήσουν.

Μπροστάρηδες και πάλι θα είναι οι εθελοντές αιμοδότες που μπορούν να δηλώνουν τηλεφωνικά τη συμμετοχή τους στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας καθημερινά για αποφυγή συγχρωτισμού (τηλ. Επικοινωνίας 23213 50571).

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε υπερήφανος, που εκπροσωπεί ένα τόπο του οποίου οι πολίτες δίνουν έναν συνεχή και δύσκολο αγώνα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, κόντρα στην πανδημία!

Για να ισχύει βέβαια αυτό όλοι μας την Τρίτη …Δίνουμε αίμα!

Προσφέρουμε Ζωή! Κάτι τόσο εύκολο για μας…

Τόσο πολύτιμο όμως για αυτούς που το έχουν ανάγκη!

«Από εμάς θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα, από εμάς θα εξαρτηθεί η κόλαση ή ο παράδεισος που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας»

Όλοι λοιπόν κατόπιν τηλεφώνου στο 23213 50571 στο φουαγέ του ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, την Τρίτη 7 Απριλίου!

Η Αιμοδοσία μας αφορά όλους!!!

Διαβάστε επίσης εδώ για το «Δωρεάν εργαστήριο Δημιουργικής γραφής από τη ΚΕΔΗΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here