Οι Σερραίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ Σερρών!

Τι κι αν ήταν λίγοι, τι κι αν έκαναν και την προηγούμενη βδομάδα απεργία.

Οι Σερραίοι εργαζόμενοι , οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι εκπαιδευτικοί και οι αγρότες που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση, στην Πλατεία Ελευθερίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ Σερρών ήταν εκεί, πιστοί στον αγώνα.

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου κ. Μάρκος Ονταμπασίδης και από κάτω όλα τα μέλη του ΠΑΜΕ εξέφρασαν την καθαρή καταδίκη του πολυνομοσχεδίου – σκούπα στους μισθούς τους, στις συμβάσεις και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Στην συνέχεια έγινε  πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις απολύσεις που γράψαμε την προηγούμενη βδομάδα στην Ηράκλεια, αυτών των εργολαβικών εργαζομένων στην καθαριότητα και στο γηροκομείο Σερρών (αλήθεια εκεί τι έγινε;)

Από την άλλη απογοητευτική ήταν η συμμετοχή των «άλλων» Σερραίων εργαζομένων στη χθεσινή 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν  τα εργατικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες.

Και αυτοί βεβαίως οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, αλλά και για όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά ήταν πολύ λίγοι…

Μη σου πως μπορούσες και να τους …μετρήσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here