01/12/2022
9.3 C
Serres

ΣΕΡΡΕΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΑΚΗ!

Επιτέλους ανακοίνωση από την Πανσπουδαστική ΚΣ

Και μιας και μίλησα για το ΤΕΙ μας, να σας πω πως με έκπληξη διάβασα επιτέλους και μια ανακοίνωση επίσημη από την φοιτητική παράταξη Πανσπουδαστική ΚΣ, που ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του καθηγητή «φακελάκη» και θεωρεί παράληλα άδικη την απόφαση της Συγκλήτου για επανάληψη της εξέτασης στα μαθήματα του συγκεκριμένου καθηγητή και ζητά να συγκροτηθεί επιτροπή από καθηγητές του Τμήματος για την αναβαθμολόγηση των γραπτών.

Τι λέει η ανακοίνωση;

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που απαιτούσε οικονομικά και σεξουαλικά ανταλλάγματα, προκειμένου οι σπουδαστές να περάσουν τα μαθήματά του.

Μάλιστα, ο εν λόγω καθηγητής, σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του.

Επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους “έκοβε” σκόπιμα στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους, εκείνοι πράγματι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλουν χρηματικά ποσά που, ανάλογα με την περίπτωση, ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Φυσικά, τα γεγονότα αυτά δε μας κάνουν να “πέφτουμε και από τα σύννεφα”. Υπάρχει το έδαφος που “θρέφει” τέτοια περιστατικά διαφθοράς και αυτό είναι το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, στο οποίο οι φοιτητές λογίζονται ως πελάτες, η γνώση και η έρευνα ως εμπορεύματα από τα οποία κερδοφορούν οι επιχειρήσεις, ενισχύεται η διαπλοκή καθηγητών-εταιριών.

Σε συνέχεια των εξελίξεων με τον καθηγητή-φακελάκη του ΤΕΙ Σερρών ήρθε η απόφαση της συγκλήτου να ακυρώσει τις δύο τελευταίες εξεταστικές των μαθημάτων του.

Το παραπάνω έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα σε αποφοίτους, που ουσιαστικά μέσα από την απόφαση αυτή ακυρώνεται το πτυχίο τους.

Συγκεκριμένα, η σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση των εξεταστικών του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2018 και όρισε εμβόλιμη εξεταστική όσον αφορά τα μαθήματα του εν λόγω καθηγητή στις 23 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια απόφαση άδικη για τους δεκάδες φοιτητές που κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες για να πάρουν το πτυχίο τους, πολλοί έχουν αποφοιτήσει, εργάζονται ή κάνουν μεταπτυχιακό και τώρα υποχρεούνται να αναβάλλουν λίγο ακόμα τα όνειρα τους και να ξαναδοκιμαστούν στα μαθήματα αυτά.

Καθιστά συλλήβδην όλους τους σπουδαστές συνυπεύθυνους ενώ είναι τα θύματα αυτού του κυκλώματος.

Αφού δώσω τα συγχαρητήριά μου για το θάρρος και την πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής, να ενημερώσω ότι δεν είχε άλλη λύση το ίδρυμα, μιας και από την ώρα που έχει η εισαγγελία τα γραπτά στα χέρια της και τα περισσότερα που έχουν εξάρια στο μάθημα και άρα περνάνε οι φοιτητές και είναι οι κόλλες λευκές, σημαίνει ότι δεν μπορούν να το περάσουν.

Δεν γίνεται με λευκή κόλλα να περάσει κανένας φοιτητής, ακόμα και αν σπουδάζει στην …Ουγκάντα!

Άλλο τώρα που κάποιοι άρχισαν να φοβούνται πως δύσκολα θα περάσουν το μάθημα, μιας και το πήρε άλλος καθηγητής και δεν το ξέρουν, αλλά ούτε και το έχουν διδαχθεί.

Μόνο που λύση δεν μπορεί να είναι πιά κανένα φροντιστήριο, παρά το …διάβασμα!